Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

SAMPO 2019 - KANSAINVÄLINEN NUKKETATTERIFESTIVAALI

Ke 28.8. – Su 1.9.2019
SAMPO 2019
Taiteilija: Matti Westerlund
Kansainvälinen SAMPO nukketeatterifestivaali tulee kolmatta kertaa 28.8.-1.9.2019! Festivaalin ohjelmassa esityksiä lapsille ja aikuisille, elokuvia, työpajoja, keskusteluja, festariklubi - ja vaikka mitä muuta! Kolmatta kertaa järjestettävä tapahtuma esittelee nukketeatteritaidetta monipuolisesti. Ohjelmistossa on esitysten lisäksi myös tapahtumia, joihin on vapaa pääsy.

SAMPO 2019 Festivaalin ohjelma

Festivaali järjestetään Helsingin keskustassa 28.8.-1.9.2019.

Esityksiä lapsille ja aikuisille, työpajoja, keskusteluja, elokuvia, Open stage, tapahtuma nukketeatterin ammattilaisille ja festariklubi.

Tapahtumapaikat
Nukketeatteri Sampo
Teatteri Avoimet Ovet
Annantalo
Teatteri ILMI Ö
Päivälehden museo
Keskustakirjasto Oodi
Dianapuisto

Lisätietoja nettisivuilta www.sampofestival.fi.

Lipunmyynti vain Nukketeatteri Sampossa
P. 020 735 2235, toimisto@nukketeatterisampo.fi. Lippuja voi ostaa festarin verkkosivujen kautta.
Liput aikuisten esityksiin 25/19€ (alennettuun hintaan opiskelijoille ja eläkeläisille), lasten esityksiin 14€. Ryhmäliput lasten esityksiin arkiaamuina 10€/lapsi, ryhmänohjaajat 1€. Normaalihintaisia lippuja voi ostaa verkosta, alennusliput vain varauksella tai ovelta.

SAMPO 2019 Esitykset

Lutkovno gledališče Ljubljana (SLO): Open the Owl
Tarina ritarista, joka on muutettu pöllöksi – miten hän voi palata takaisin ihmiseksi? Filosofisessa tarinassa käsitellään metamorfoosia ja petosta. Esitys tuo uudelleen lavalle slovenialaisen nukketeatterin pioneerin Milan Klemenčičin miniatyyrihahmot, yhdistäen perinteisen nukketeatteritaiteen ja nykynukketeatterin esityskonventioita.
Annantalo
ke 28.8. klo 18, to 29.8. klo 18
Liput 25€ / 19€
Kieli: slovenia (suomenkielinen tekstitys)
Ikäsuositus: 14+
Kesto: 50 min

Nukketeatteri Sampo: Lennä lennä leppäkerttu
Pieni leppäkerttu etsii paikkaansa maailmassa ja kohtaa monia uusia ystäviä. Se tahtoo oppia lentämään! Lämminhenkinen esitys avautuu katsojille kuin kuvakirja, joka aukeamalla uusi tuttavuus ruohikon maailmasta.
Teatteri ILMI Ö
to 29.8. klo 10 & 18
Liput 14€
Kieli: sanaton
Ikäsuositus: 0+
Kesto: 30 min + workshop 15-30 min

Karlsson Haus Theatre (RUS): Vanya – A tale of Vanya and the enigmatic Russian soul
Jossain lähellämme asuu varmasti lohikäärme – tai jos ei, niin se on keksittävä. Ketä vastaan muuten taistella? Ihmesankareita tarvitaan pelastamaan meidät – myös aikuisten sadussa. Kuka tulee apuun, jos heitä ei löydy? Tietenkin Vanya!
Nukketeatteri Sampo
to 29.8. klo 19.30
Liput 25€ / 19€
Kieli: Venäjä, suomenkielinen tekstitys
Ikäsuositus: 14+
Kesto: 70 min

Lutkovno gledališče Ljubljana (SLO): Turlututu
Missä olet, Turlututu? Oletko täällä? Hän putosi kirjasta ja katosi. Miten hänet voi löytää – kun hän voi olla mitä vain ja missä vain, kadota ja ilmestyä? Se on itse asiassa todella helppoa: ollaan kaikki Turlututu!
Annantalo
pe 30.8. klo 10 & 17
Liput 14€
Kieli: lähes sanaton
Ikäsuositus: 2+
Kesto: 35 min

Javier Aranda (ESP): Vida
Kaksi kättä, ja universumi ompelukorissa. Asioilla, jotka on tehty käsin, on oma persoonallisuutensa. Henkilöt syntyvät, kasvavat, lisääntyvät ja kuolevat silmiemme edessä. Esitys on metafora elämästämme, joka kulkee koko ajan eteenpäin.
Teatteri Avoimet Ovet
pe 30.8. klo 18
Liput 25€ / 19€
Kieli sanaton
Ikäsuositus: 8+
Kesto: 55 min

Pickled Image (UK): Coulrophobia
Dik ja Adam ovat klovneja! Miten he ovat joutuneet surrealistiseen pahvimaailmaan, ja miten sieltä pääsee pois? Jotain synkkää on liikkeellä (ja sillä on todella suuret kengät…). Tule mukaan naurettavalle, anarkistiselle, hysteeriselle matkalle vapauteen!
Nukketeatteri Sampo
pe 30.8. klo 19.30, la 31.8. klo 14.00
Liput 25€ / 19€
Kieli: englanniksi
Ikäsuositus: 14+
Kesto: 80 min

Teatteri Mukamas: Hiirulainen sirkuksessa
Hiirulainen joutuu yllättäen sirkukseen, jota hän ei olisi voinut kuvitella olevan olemassakaan. Hauska ja yllätyksellinen tarina koko perheelle.
Annantalo
la 31.8. klo 11 / Sat 31.8. at 11 am
Liput 14€
Kieli: suomeksi
Ikäsuositus: 3+
Kesto: 40 min
Puppenspiel.ch (Sveitsi): FLOW – FlourHumanMusic
Jauho, päästettynä vapaaksi, lentää ympäri. Se muodostaa pilviä, sataa lumena alas, jättää jälkiä. Esitys seuraa luomisen ja hajoamisen kiertokulkua, kertoen kasvusta ja muuttumisesta, puhutellen kaikkia aisteja monipuolisin tavoin ja kutsuen mukaan virtaukseen.
Annantalo
la 31.8. klo 17, su 1.9. klo 11/14 / huom aika muuttuu!!!
Liput 14€
Kieli: sanaton
Ikäsuositus: 2+
Kesto: 35 min

HOX Company & Teatteri Mundo: Kysymyksiä Karjalasta
Pieni paperiteatteriesitys suuresta kaihosta. Millaista Karjalassa oli ennen sotia? Timo Väntsin sooloesitys pohtii Karjalaa historiallisena paikkana ja haaveiden kohteena. Intiimissä esityksessä on nukketeatteria, tarinankerrontaa, stand-upia, itkua ja naurua.
Teatteri ILMI Ö
la 31.8. klo 18
Liput 25€ / 19€
Kieli: suomeksi
Ikäsuositus: 12+
Kesto: 60 min

Javier Aranda (ESP): Parias
Aikuisten nukketeatteriesitys, jossa nuken ja nukkemestarin suhde saavuttaa tajunnanräjäyttävän intiimiyden. Nuket ovat loistava symboli ihmisen hajoamisesta ja syrjäytymisestä. Esitys koskettaa, herättää tunteita ja pakottaa pohtimaan.
Teatteri Avoimet Ovet
la 31.8. klo 19.30
Liput 25€ / 19€
Kieli: sanaton
Ikäsuositus: 12+
Kesto: 60 min

TEHDAS Teatteri: Ole mun Querelle
Eläköityvä merivoimien luutnantti joutuu kohtaamaan elämänsä yksinäisyyden ja löytää tukahdutetun puolen itsessään. Timo Väntsin sooloesitys kiihkoisana nukketeatterikuvitelmana, jonka innoituksen lähteenä ovat Jean Genet’n homoeroottinen romaani ja merenkulkuun liittyvä romantiikka.
Teatteri Avoimet Ovet
su 1.9. klo 18
Liput 25€ / 19€
Kieli: suomeksi
Ikäsuositus: 18+
Kesto: 70 min

Maksutonta ohjelmaa festarilla

Nukketeatteri Sampo: Roska-aarre
Meeli onkii Tessu-koiran kanssa rannalla, kun tuuli tuo muovipussin. Mitähän sille pitäisi tehdä? Ja mitä siitä voisi saada? Esitys kertoo luonnonsuojelusta, kestävän tulevaisuuden ratkaisuista ja jätteiden kierrättämisestä. Yhden roska voi olla toiselle aarre.
Keskustakirjasto Oodin Maijansali (1. krs.)
to 29.8. klo 12 & 14
Vapaa pääsy
Kieli: suomeksi
Ikäsuositus: 0+
Kesto: 30 min

Lisäksi tulossa:
Ulkoilmaesityksiä, elokuvia, työpajoja ja festariklubi ja keskusteluja Nukketeatteri Sampossa iltaisin. Näistä tietoa saatavilla myöhemmin nettisivuilla www.sampofestival.fi!

FESTIVAALIN TAPAHTUMAPAIKAT
Nukketeatteri Sampo, Erottajankatu 7
Teatteri Avoimet Ovet, Erottajankatu 5
Annantalo, Annankatu 30
Teatteri ILMI Ö, Iso Roobertinkatu 10
Päivälehden museo, Ludviginkatu 2-4
Keskustakirjasto Oodi, Töölönlahdenkatu 4
Dianapuisto

Muutokset mahdollisia.

Yhteyshenkilö

Mira Kytövaara
0207352235

Tapahtumanjärjestäjä

Nukketeatteri Sampo

Nukketeatteri Sampo on vuonna 1977 perustettu helsinkiläinen ammattinukketeatteri. Omat teatteritilamme sijaitsevat 2016 lähtien Helsingissä osoitteessa Erottajankatu 7. Esiinnymme säännöllisesti myös kulttuuri- ja monitoimitaloissa ympäri pääkaupunkiseutua. Monet esityksistämme on tilattavissa kouluihin sekä erilaisiin lasten- ja perhetapahtumiin. Ohjelmistomme on runsas ja monipuolinen. Esityksissä käsitellään niin lapsille kuin aikuisillekin tärkeitä keskinäisen vuorovaikutuksen ja toisista välittämisen teemoja mielikuvituksen, ilon, ja huumorin keinoin. Monista esityksistämme onkin jo vuosien myötä ehtinyt muodostua yleisöllemme rakkaita klassikoita, joita tullaan katsomaan uudestaan vuodesta toiseen. Perustamisestaan asti Nukketeatteri Sampon esitykset ovat välittäneet laulujen, runojen, tarinoiden, ja musiikillisen nukketeatteri-ilmaisun keinoin iloa ja elämyksiä kaikenikäisille katsojille ja kuulijoille.Koko teatterimme laaja tekijä- ja taiteilijajoukko haluaakin tehdä parhaansa, jotta käynti teatterissamme jättäisi jokaiselle katsojalle, niin lapselle kuin aikuiselle, hyvän mielen elämysjäljen sydämeen.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ke 28.8.2019 10:00 - Su 1.9.2019 23:00Lataa kalenteriisi
Nukketeatteri Sampo
Erottajankatu 7, 00130 Helsinki
    

Tietoa

Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Lippujen hinnat: - aikuisten esitykset 25€/19€ - early bird -liput 20€/16€ - lasten esitykset 14€ - early bird -liput 12€.