Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Kulttuurikurssi: MINÄ RIITÄN! Ole itsesi puolella

Kanneltalon kevään 2020 Kulttuurikurssi
Ma 2.3. – Pe 29.5.2020
Pikselöityvä mies
Kanneltalon kevään kulttuurikurssilla käsitellään itsemyötätuntoa. Kulttuurikurssi on teemallinen kokonaisuus, jossa tarkastellaan laajasti maailman ja elämän ilmiöitä taiteen ja kulttuurin kautta.

”Usko omaan itseen ja oman osaamisen näyttämiseen tyrehtyy liian usein toisten mielipiteiden miettimiseen ja omaan epävarmuuteen. Jos pelkäät, mitä muut sinusta ajattelevat, niin muista, että jokaisella on omat heikommat puolensa ja omat pikkuvirheensä. Kaikki eivät voi olla kaikessa hyviä. Myös luokan suosituin tyyppi mokailee joskus.” (MLL, Nuortennetti)

Ajankohta: maalis-toukokuu 2020
Kesto: yhteensä noin 6 tuntia, jokainen osuus 90 min.
HUOM! Elokuva ke 1.4. klo 13–14.35 Kanneltalossa, muut osiot räätälöidään luokan ja palveluntarjoajan aikataulujen mukaisesti.
Kohderyhmät: erityisesti läntisen Helsingin yläkoulut ja 2. aste

Mikä on Kulttuurikurssi?
Kulttuurikurssilla oppilaille tarjotaan kulttuurielämyksiä aidossa ympäristössä ja kulttuurin ammattilaisten ohjauksessa. Kurssin teema ja sisällöt on suunniteltu yläkoulujen ja 2. asteen oppilaitosten oppilaille.
Kurssi on kouluille täysin maksuton.

Kurssin ohjelma:
• Mediakasvatuskeskus METKAn #munsome-työpaja koululla (90 min)
• Mannerheimin lastensuojeluliiton Uskalla olla oma itsesi -keskusteluluento koululla (90 min)
• Amos Rexin Generation 2020 -näyttely ja taidepaja (90 min)
• The Miseducation of Cameron Post -elokuvaesitys Kanneltalossa ke 1.4. klo 13–14.35. Elokuvan oppimateriaalit Koulukinon sivuilla.

Mitä Kulttuurikurssilla tapahtuu?
Mediakasvatuskeskus Metkan työpajassa pohditaan omaa identiteettiä digitaalisissa ympäristöissä sekä verkkojulkisuuden vaikuttamista itsen esittämiseen. Pajassa käsitellään myös omaa sosiaalisen median käyttöä ja sitä, mitä ja kenelle sisältöä julkaistaan. MLL:n asiantuntijat vierailevat koululuokissa kertomassa ja keskustelemassa Nuortennetti-sivustosta ja sen palveluista nuorille.

Amos Rexin kevätnäyttely esittelee yli kahdeksankymmentä 15–23-vuotiaan taiteilijan teosta. Amos Rexin taidepaja on räätälöity itsemyötätuntoteemaan.

Elokuva The Miseducation of Cameron Post sai ensi-iltansa tammikuussa 2018 Sundance-elokuvajuhlilla, jossa se voitti festivaalin pääpalkinnon. Elokuva kertoo nuoren tytön kasvutarinan ahdasmielisessä ympäristössä. Koulukinon sivuilta on saatavissa elokuvan oppimateriaalia.

Ilmoittautumiset:
Kulttuurituottaja Liisa Paatsalo
040 752 2290 / liisa.paatsalo@hel.fi
Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.
Paikkoja on rajallinen määrä.

Yhteyshenkilö

Liisa Paatsalo
0407522290

Tapahtumanjärjestäjä

Kanneltalo

Kanneltalo on läntisen Helsingin kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kannelmäen juna-aseman kupeessa, Kehä I:n tuntumassa.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ma 2.3.2020 - Pe 29.5.2020 Lataa kalenteriisi
Kanneltalo
Klaneettitie 5, 00099 Helsingin kaupunki