Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Making of Lea

Suomalaisuuden puolesta - ei ketään vastaan
Pe 22.11. – To 19.12.2019
Juha Hurme: Making of Lea
Työ: Matias Putus
"Juha Hurmeen ja KOM-teatterin Making of Lea on viiden tähden teatteriesitys." Helsingin Sanomat / Maria Säkö Toivotut lisäesitykset KOM-teatterisalissa 22.11.–19.12.2019.

Juha Hurmeen komediassa Making of Lea tapaamme ihastuttavaa, hurjaa ja epätoivoista porukkaa, jota yhdistää Aleksis Kiven uuden Lea-näytelmän saattaminen ensi-iltaan. Kovasta yrityksestä huolimatta lähes kaikki mikä vain voi mennä pieleen myös menee.

Lea-näytelmän harjoitussalissa palmujen katveessa vallitsevat tuhon enteet, myrskyävät intohimot ja Baabelin kielten sekoitus. Aleksis Kiven alkoholismi ja orastava sekoaminen tekevät harjoituksista yhtä helvettiä. Pääosan esittäjä, Tukholmasta Suomeen palkattu rva Charlotte Raa, ei osaa sanaakaan suomea. Kiven pahimmat kriitikot August Ahlqvist ja senaattori Agathon Meurman meuhkaavat jo etukäteen aggressiivisesti.

Making of Lea on lähestulkoon totta ja kertoo jokseenkin kaiken Suomen ja suomalaisuuden synnytystuskista vuonna 1869. Ja näin ollen se tulee kertoneeksi, mistä me nykyihmiset tulemme ja keitä me oikein olemme.

Myyttinen Aleksis Kivi – riutuvan ja väärinymmärretyn taiteilijaneron ruumiillistuma – nähdään tällä kertaa uudessa valossa.

”Making of Lean Aleksis Kivi on iloinen veijari ja tuurijuoppo, joka ei kärsi luomisen tuskasta, vaan kirjoittelee kaikenlaista henkensä pitimiksi. Radikaalia tässä Kivi-näytelmässä on myös se, ettei Aleksis Kivi ole sen päähenkilö, vaan yksi Lea-näytelmää valmistavan työryhmän jäsen, sosiaalinen seuramies ja moottoriturpa. Tämä näytelmämme hetkellä 34-vuotias miekkonen on onnistunut luovimaan kovissa olosuhteissa tekemättä päivääkään rehellistä työtä”, kuvailee Juha Hurme kansalliskirjailijaamme.

Toivotut lisäesitykset KOM-teatterisalissa 22.11.–19.12.2019.

Rooleissa Ria Kataja, Paavo Kinnunen, Saara Kotkaniemi, Jarkko Lahti, Vilma Melasniemi ja Juho Milonoff.

Tarjoamme yleisötyöpajoja opettajille, jotka varaavat ryhmälleen liput Making of Lea-esitykseen. Työpajoissa käsitellään esityksen teemoja ryhmän kanssa ja ne voidaan pitää koululla joko ennen tai jälkeen teatterivierailun. Ilmoittautumiset työpajoihin sähköpostitse: yleisotyo(at)kom-teatteri.fi. Lisäksi tarjoamme opettajille materiaalipaketin esityksen teemojen käsittelemiseen opiskelijoiden kanssa.

Yhteyshenkilö

Pauliina Saviranta
09 684 1841

Tapahtumanjärjestäjä

KOM-teatteri

KOM-TEATTERI ON SYNTYNYT PALOSTA VAIKUTTAA YHTEISKUNTAAN JA TEHDÄ KORKEATASOISTA, TAITEELLISESTI KUNNIANHIMOISTA SEKÄ MONIMUOTOISTA TEATTERIA.

Aika ja paikka

KOM-teatteri
Kapteeninkatu 26, 00140 Helsinki
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
18 € opiskelijat, 16 € opiskelijaryhmät (väh. 20 hlöä), liput vain KOM-teatterin lipputoimistosta. Opettajan lippu opiskelijaryhmän kanssa on aina ilmainen.
Kesto
150min