Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Human Robot. Moving robot -tanssityöpajat (FI)

Ti 27. – Pe 30.8.2019
Kuva Human Robot. Moving Robot työpajoista
Kuvaaja: Vesa-Pekka Grönfors, työ: Human Robot. Moving Robot työpajat, taiteilija: Iina Taijonlahti
Robottien esiinmarssista puhutaan eri ammattialoilla paljon. Usein niistä maalaillaan myös uhkakuvia. Vievätkö hoivarobotit lähihoitajien työt? Miten niiden kanssa ylipäänsä voi pärjätä? Mitkä taidot ovat vain ihmiselle omia, ja miten robotin kanssa kommunikointi onnistuu? Futuricen robottimuotoilija Minja Axelsson kertoo, että nykytutkimus sosiaalisten robottien ympärillä keskittyy ihmisen ja koneen välisen intuitiivisemman kommunikaatioon kehittämiseen. Hänen mukaansa suuri osa ihmisten välisestä kommunikaatiosta perustuu kehonkieleen, joka voisi tulevaisuudessa olla myös yksi osatekijä robottien ja ihmisten välisessä vuoropuhelussa.

Tätä tutkii tanssitaiteilija Iina Taijonlahti, sosiaalinen robotti Momo ja työryhmä tanssityöpaja- ja esityskonseptissa ”Human Robot. Moving Robot”. Momo ja Taijonlahti toimivat työpajassa tanssinopettajina ja yleisö opettaa myös Momoa tanssimaan. Työpaja pohjaa tanssi-improvisaatioon. Työpajan tavoitteena on lisätä ymmärrystä tulevaisuuden teknologiasta liikelähtöisten tehtävien kautta. Työpajan lopuksi nähdään pieni maistiainen siitä, mitä tulevaisuuden tanssi voisi olla.

Kokonaisuus toteutetaan yhteistyössä Annantalon, innovaatiotoimisto Futuricen, Tulevaisuuskoulun sekä tanssitaiteilja Iina Taijonlahden kanssa. Työpajat ovat osa Helsingin kaupungin toiselle asteelle tarjottavien kulttuurikäyntien hanketta.

Työpaja järjestetään Tulevaisuuslaboratoriossa, joka on taiteellinen ja kokemuksellinen tulevaisuuksien tutkimisen tila, jossa kaikenikäiset tulevaisuudentutkijat pääsevät avartamaan omia käsityksiään tulevaisuudesta sekä venyttämään mahdollisten tulevaisuuksien ääriviivoja. Minkälainen olisi kestävä tulevaisuus, jossa ihmisen lisäksi voivat hyvin myös luonto ja ilmasto?

Tulevaisuuslaboratorion kaikille avoin näyttely kannustaa kävijöitä kyseenalaistamaan omaksumiamme kuvia ja käsityksiä tulevaisuudesta sekä olettamuksiamme siitä, mikä on mahdollista ja todennäköistä nykyisyydessä ja tulevaisuudessa. Entä jos ruokaa voisi tehdä ilmasta tai entä jos talouden sijaan keskittyisimme kasvattamaan koko planeetan hyvinvointia?

Pysyvän näyttelyn lisäksi Tulevaisuuslaboratoriossa pureudutaan kestävän tulevaisuuden kysymyksiin syksyn mittaan vaihtuvissa poikkitaiteellisissa ja -tieteellisissä tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Kestävän tulevaisuuden tekeminen on myös perusopetuksen opetussuunnitelman ytimessä, minkä takia Tulevaisuuslaboratorio tarjoaa helsinkiläisille kouluille ohjattuja tulevaisuustyöpajoja.

Yhteyshenkilö

Paula Taipale
040 509 0221

Tapahtumanjärjestäjä

Annantalo

Annantalo on lasten ja nuorten taide- ja kulttuurikeskus.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ti 27.8.2019 - Pe 30.8.2019 Lataa kalenteriisi
Annantalo, 1. kerroksen Galleriatila
Annankatu 30

Varaaminen