Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Human Robot. Moving robot -tanssityöpajat TÄYNNÄ

3.-5. -luokkalaisille
Ti 27. – Pe 30.8.2019
Kuva Human Robot. Moving Robot työpajoista
Kuvaaja: Vesa-Pekka Grönfors, työ: Human Robot. Moving Robot työpajat, taiteilija: Iina Taijonlahti
Tanssitaiteilija Iina Taijonlahti, sosiaalinen robotti Momo ja työryhmä tuovat Human Robot. Moving Robot. -tanssityöpajan ja esityskonseptin Tulevaisuuslaboratorioon. Työpajoissa Momo ja Taijonlahti toimivat tanssinopettajina ja työpajan tavoitteena on lisätä ymmärrystä tulevaisuuden teknologiasta liikelähtöisten tehtävien kautta. Työpajan lopuksi nähdään pieni maistiainen siitä, mitä tulevaisuuden tanssi voisi olla.

Työpaja rakentuu liikkeen ympärille. Oppilaille annetaan mahdollisuus havainnoida, miten liikkeellä on paljon annettavaa jokapäiväiseen arkeemme myös tanssin ulkopuolelle. Työpajassa opitaan, kuinka tiedostava tai tiedostamaton liike ovat elementtejä, jotka tekevät meistä ihmisen. Kehomme ja liikkeen kautta pystymme aistimaan toisen ihmisen ruumiillisia tunteita omassa kehossamme. Voimme muun muassa tuntea toisen ihmisen pelon omassa kehossa.

Työpaja osoittaa tulevaisuuden teknologian mahdollisuuksia, jossa ihminen ja tunteet ovat kuitenkin keskiössä.

Työpaja järjestetään Tulevaisuuslaboratoriossa, joka on taiteellinen ja kokemuksellinen tulevaisuuksien tutkimisen tila, jossa kaikenikäiset tulevaisuudentutkijat pääsevät avartamaan omia käsityksiään tulevaisuudesta sekä venyttämään mahdollisten tulevaisuuksien ääriviivoja. Minkälainen olisi kestävä tulevaisuus, jossa ihmisen lisäksi voivat hyvin myös luonto ja ilmasto?

Tulevaisuuslaboratorion kaikille avoin näyttely kannustaa kävijöitä kyseenalaistamaan omaksumiamme kuvia ja käsityksiä tulevaisuudesta sekä olettamuksiamme siitä, mikä on mahdollista ja todennäköistä nykyisyydessä ja tulevaisuudessa. Entä jos ruokaa voisi tehdä ilmasta tai entä jos talouden sijaan keskittyisimme kasvattamaan koko planeetan hyvinvointia?

Pysyvän näyttelyn lisäksi Tulevaisuuslaboratoriossa pureudutaan kestävän tulevaisuuden kysymyksiin syksyn mittaan vaihtuvissa poikkitaiteellisissa ja -tieteellisissä tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Kestävän tulevaisuuden tekeminen on myös perusopetuksen opetussuunnitelman ytimessä, minkä takia Tulevaisuuslaboratorio tarjoaa helsinkiläisille kouluille ohjattuja tulevaisuustyöpajoja.

Yhteyshenkilö

Paula Taipale
040 509 0221

Tapahtumanjärjestäjä

Annantalo

Annantalo on lasten ja nuorten taide- ja kulttuurikeskus.

Aika ja paikka

Annantalo, 1. kerroksen Galleriatila
Annankatu 30

Varaustiedustelu