Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Liisa Ihmemaassa

- hurmaava perhemusikaali
Ti 3.9. – To 31.10.2019
Liisa Ihmemaassa_Unga Teatern
Työ: Liisa Ihmemaassa, taiteilija: Johan Isaksson
Unga Teaternin versio Lewis Carrollin klassikkosadusta on muuttunut Anna Simbergin dramatisoimana svengaavaksi perhemusikaaliksi, johon musiikin on säveltänyt näyttelijä-muusikko Sam Huber. Näytelmä on lämminhenkinen ja hauska, joka sopii kaikille yli 6-vuotiaille.

Unga Teaternin ruotsinkielinen versio Lewis Carrollin klassikkosadusta on hurmannut niin nuoret kuin vanhemmatkin teatterinystävät Unga Teaternin näyttämöllä kevään 2019 aikana. Vanha tarina on muuttunut Anna Simbergin dramatisoimana svengaavaksi perhemusikaaliksi, johon musiikin on säveltänyt näyttelijä-muusikko Sam Huber. Näytelmä on lämminhenkinen ja hauska, joka sopii kaikille yli 6-vuotiaille. Syksyllä on vihdoin myös suomenkielisten esitysten aika! Suomennoksesta vastaa Pasi Hiihtola.
Carrollin klassikosta on vuosien varrella nähty useampia elokuva- ja teatteriversioita, mutta aina tästä kiehtovasta ja hyvällä tavalla vähän oudostakin tarinasta löytyy jotain uutta. Simberg ja Unga Teatern ovat luoneet tästä hauskan kasvutarinan. Sadusta tutut hahmot kuten unelias Kaalimato, virnuileva Kissa ja äkäinen Kuningatar kohtaavat Liisan hullunkurisessa Ihmemaassa, johon hän putoaa seuratessaan kiireistä Herra Kania syvään koloon.
Matkallaan Liisa etsii omaa identiteettiään. Mikään ei yhtäkkiä ole enää ennallaan ja Liisa tuntee koko ajan olevansa vähän outo ja vääränlainen. Välillä hän on ihan liian pieni ja välillä taas aivan liian iso. Hän kasvaa ja kutistuu, eikä hän oikein koskaan tunne olevansa sopivan kokoinen.
Unga Teaternille varta vasten sävelletty musiikki on Sam Huberin käsialaa. Huber on viime vuosina saanut sekä kansallista että kansainvälistä huomiota. Nyt hän on ensimmäistä kertaa kokeillut siipiään lastenmusiikin saralla ja luvassa on takuulla räväkkää, huumorilla höystettyä uudenlaista musiikkia.
Liisan roolissa nähdään upeasti laulava Stella Laine, joka on aikaisemmin niittänyt mainetta kotimaisilla näyttämöillä sekä suomeksi että ruotsiksi mm. Helsingissä, Turussa ja Lappeenrannassa. Muissa rooleissa nähdään mainio sekoitus muusikoita ja musiikillisesti lahjakkaita näyttelijöitä, jotka kaikki pääsevät näyttämään monipuolista osaamistaan.
Esitykseen kuuluu myös laaja opintomateriaali, joka on suunnattu kouluille.

Dramatisointi ja laulujen sanat ANNA SIMBERG Suomennos PASI HIIHTOLA Musiikki SAM HUBER Ohjaus PAUL OLIN Lavastus ja puvut JANNE SILTAVUORI Ääni- ja valosuunnittelu JUKKA HANNUKAINEN Koreografia TEEMU KORJUSLOMMI Maskeeraus TUIJA LUUKKAINEN Näyttämöllä STELLA LAINE, ALEX HOLMLUND, VILLE HUKKINEN, NIKLAS HÄGGBLOM, ÅSA NYBO, FRANK SKOG ja KRISTIAN THULESIUS
Yleisötyö HARRIET ABRAHAMSSON

Ikäsuositus 6 +. Esityksen kesto n. 2 h 10 min (sis. väliajan).

Suomenkieliset esitykset 29.8.-31.10.2019.

Esityspaikka: Unga Teatern, Nuijalantie 9, 02630 Espoo| 09-86208200| info@ungateatern.fi

Yhteyshenkilö

Carola Blom
09 8620 8200

Tapahtumanjärjestäjä

Unga Teatern

Unga Teatern är landets äldsta professionella barn- och ungdomsteater. Teatern ger föreställningar i Esbo samt på turné. Suomen vanhin lasten- ja nuortenteatteri Unga Teatern esitykset kahdella kielellä omalla näyttämöllä Espoossa ja kiertueella.

    

Tietoa

Ilmiö
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Lipun hinta, arki-aamuisin: oppilas 12 €, ohjaaja/opettaja 2 €. Ryhmäalennus arki-aamuisin: (minimi 30 henk.): 11 € per opppilas, ohjaaja/opettaja 2 €. Ryhmävaraukset teatterin kautta.
Kesto
130min