Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Syleily

Ti 15.10. – Ti 31.12.2019
Teatteri Jurkka. Syleily. Kuvassa Tommi Eronen. Kuvaaja Marko Mäkinen
Kuvaaja: Marko Mäkinen

Keskelle hapuilevaa, keskeneräistä elämää lankeaa valo. Valo piirtää ääriviivat veitsenteräviksi ja kaikki varjot ovat poissa. Se kytkee virran elottoman tajuntaan.

Tästä alkaa uuden elämän syleily. Edessä on keski-ikäisen linnun lento totuuteen sekä moniääninen pyhiinvaellus onneen, armoon, viinaan, kaikkiin maailman naisiin ja tuntemattomaan minuuteen.

”Nythän alkaa tää elämä sujua ku järki läks. Jo poispyyhkiytynyt hirmu tuoreena tajunnassa. Ymmärtäkää minua ja antakaa anteeksi. ”

Syleily - puolitotuuksia pimeässä on itsenäinen jatkoteos Jurkassa nähtyihin aiempiin Erosen yksinpuheluihin (ISÄ! 2015 ja IHMINEN! 2017).

Käsikirjoitus: Tommi Eronen
Ohjaus: Ilari Johansson
Valo- ja äänisuunnittelu: Saku Kaukiainen

Näyttämöllä: Tommi Eronen

Yhteyshenkilö

Pia Liski
(09) 135 6166

Tapahtumanjärjestäjä

Teatteri Jurkka

Suomen ainoa ammattihuoneteatteri, Teatteri Jurkka, on toiminut samassa huoneessa Helsingin Kruununhaassa vuodesta 1954. Jurkka on jotakin ainutlaatuista suurten laitosteattereiden hallitsemalla teatterikentällämme. Jurkan näyttämö on pieni, mutta laajenee tarvittaessa kuin maailmankaikkeus. Se on ollut milloin luoto ulkosaaristossa, milloin ylellinen olohuone Westendissä; se on ollut niin moderni toimisto kuin Peer Gyntin, Faustin tai Hamletin maailma. Hiki kihoaa pintaan niin näyttämöllä kuin katsomossa, teatterin magiaa voi hengittää, se voi tuntea ihollaan, luissaan ja ytimissään. Teatteri Jurkassa näyttelijä on aina lähikuvassa ja jokainen katsoja on aitiopaikalla.

Aika ja paikka

Teatteri Jurkka
Vironkatu 7, 00170 Helsinki

Varaustiedustelu

    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Ilmiö
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Opiskelijaliput à 16 euroa, yksi opettaja / ryhmä maksutta. Mahdollisuus tilata esityksen yhteydessä maksuton ennakko- tai purkupaja koululle.