Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Riivaajat

Pe 20.9. – La 23.11.2019
Teatteri Jurkka. Riivaajat. Kuvassa Markus Järvenpää. Kuvaaja Marko Mäkinen
Kuvaaja: Marko Mäkinen

- Ymmärräthän, että meidän on tehtävä jotakin? Maailma tuhoutuu, jos jatkamme näin.
- En vain tiedä, tuhoutuuko se nopeammin vain hitaammin tuolla sinun tavallasi.

Riivaajat kertoo pikkukaupungissa toimivan vallankumouksellisen solun jäsenistä ja heidän läheisistään. Millaisia keinoja saa käyttää maailman muokkaamiseksi mieleisekseen? Onko esimerkiksi murha liian kova hinta paremmasta maailmasta? Fjodor Dostojevskin klassikossa sukupolvet ja aatteet törmäävät kuvattaessa kahtia jakautunutta kansakuntaa.

Esityksen takana on sama työryhmä kuin vuonna 2010 ensi-iltansa saaneessa Dostojevskin Rikoksessa ja rangaistuksessa, joka sai suuren suosion myös Jurkan ohjelmistossa. Kyseessä onkin eräänlainen paluu rikospaikalle.

Esitys on yhteistuotanto Teatteri Jurkan, Tampereen Teatterin, Turun Kaupunginteatterin ja Teatteri KSR:n kanssa.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Tuomo Rämö
Äänisuunnittelu ja musiikki: Hannu Hauta-aho
Valosuunnittelu: Petri Suominen
Pukusuunnittelu: Heidi Tsokkinen
Lavastus: Markus Tsokkinen

Näyttämöllä: Markus Järvenpää

Työpaja koululla
Esitykseen saapuvat koululaisryhmät voivat tilata myös siihen liityvän maksuttoman työpajan. Työpajan aikana esityksen ohjaaja Tuomo Rämö taustoittaa itse esitystä sekä myös Dostojevskin elämää ja romaanin ilmestymisen ajankuvaa. Sen avulla avataan myös esityksen sisältämiä eettisiä kysymyksiä. Pääpainotuksina ovat äidinkieli, historia ja filosofia.
Työpaja järjestetään koululla ja sen kesto on 45 minuuttia.

Yhteyshenkilö

(09) 135 6166

Tapahtumanjärjestäjä

Teatteri Jurkka

Suomen ainoa ammattihuoneteatteri, Teatteri Jurkka, on toiminut samassa huoneessa Helsingin Kruununhaassa vuodesta 1954. Jurkka on jotakin ainutlaatuista suurten laitosteattereiden hallitsemalla teatterikentällämme. Jurkan näyttämö on pieni, mutta laajenee tarvittaessa kuin maailmankaikkeus. Se on ollut milloin luoto ulkosaaristossa, milloin ylellinen olohuone Westendissä; se on ollut niin moderni toimisto kuin Peer Gyntin, Faustin tai Hamletin maailma. Hiki kihoaa pintaan niin näyttämöllä kuin katsomossa, teatterin magiaa voi hengittää, se voi tuntea ihollaan, luissaan ja ytimissään. Teatteri Jurkassa näyttelijä on aina lähikuvassa ja jokainen katsoja on aitiopaikalla.

    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Laaja-alainen osaaminen
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Opiskelijaliput à 16 euroa, yksi opettaja / ryhmä maksutta. Mahdollisuus tilata esityksen yhteydessä maksuton ennakko- tai purkupaja koululle.