Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Puhdistus

Ke 4.9. – Ti 3.12.2019
Teatteri Jurkka. Puhdistus. Kuvassa Wanda Dubiel. Kuvaaja Marko Mäkinen
Kuvaaja: Marko Mäkinen

Sofi Oksasen läpimurtoromaani Puhdistus on kiistatta yksi suomalaisen nykykirjallisuuden klassikoista, joka on saanut useita tulkintoja oopperasta elokuvaan.

Jurkassa Puhdistus tiivistyy aistilliseksi muotokuvaksi naisesta, joka haluaa sekä rakastaa että vahingoittaa. Esitys keskittyy Aliiden, virolaisella maaseudulla erakoituvan naisen tarinaan ja peruuttamattomiin tekoihin, jotka ylittävät arkijärjen. Eräänä aamuyönä Aliiden pihalta löytyy ventovieras nuori nainen. Tämä kohtaaminen käynnistää Aliiden elämän viimeisen kiirastulen.

Hilkka-Liisa Iivanaisen uusi sovitus kertoo perustavanlaatuisesta tarpeesta tulla nähdyksi ja tuhota kaikki se, mikä uhkaa itseä. Puhdistus on näytelmä sisarrakkaudesta, rajanylityksistä, kateuden voimasta ja sovinnon tekemisestä.

Alkuperäisromaani: Sofi Oksanen
Romaanin sovitus ja ohjaus: Hilkka-Liisa Iivanainen
Skenografia: Shanna May Breen (Irlanti)
Äänisuunnittelu ja musiikki: Samuli Laiho ja Hilkka-Liisa Iivanainen
Valosuunnittelu: Saku Kaukiainen
Esitysoikeudet: Silberfeldt Oy

Näyttämöllä: Wanda Dubiel

Opettajan tehtäväpaketti
Esitykseen tulevien ryhmien opettajilla on mahdollisuus saada käyttöönsä PDF-muotoinen tehtäväpaketti. Paketti sisältää erityyppisiä tehtäviä, joiden avulla oppilaat pääsevät tutustumaan esityksen keskeisiin teemoihin, kuten Viro, häpeä, itsemääräämisoikeus ja vaikeneminen. Yksin tai ryhmissä suoritettavat tehtävät kannustavat tutkimaan, tekemään ja pohtimaan.

Tehtäväpaketin saa Teatteri Jurkasta, teatteri@jurkka.fi.

Yhteyshenkilö

(09) 135 6166

Tapahtumanjärjestäjä

Teatteri Jurkka

Suomen ainoa ammattihuoneteatteri, Teatteri Jurkka, on toiminut samassa huoneessa Helsingin Kruununhaassa vuodesta 1954. Jurkka on jotakin ainutlaatuista suurten laitosteattereiden hallitsemalla teatterikentällämme. Jurkan näyttämö on pieni, mutta laajenee tarvittaessa kuin maailmankaikkeus. Se on ollut milloin luoto ulkosaaristossa, milloin ylellinen olohuone Westendissä; se on ollut niin moderni toimisto kuin Peer Gyntin, Faustin tai Hamletin maailma. Hiki kihoaa pintaan niin näyttämöllä kuin katsomossa, teatterin magiaa voi hengittää, se voi tuntea ihollaan, luissaan ja ytimissään. Teatteri Jurkassa näyttelijä on aina lähikuvassa ja jokainen katsoja on aitiopaikalla.

    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Opiskelijaliput à 16 euroa, yksi opettaja / ryhmä maksutta. Esitykseen tulevien ryhmien opettajilla on mahdollisuus saada maksutta käyttöönsä PDF-muotoinen tehtäväpaketti, joka auttaa opetuksen suunnittelussa esityksen ympärille.