Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

MUOTOILUPAJA: Terveisiä universumista

COMPANY: Secret Universe – Maailmojen salat
Pe 5.4. – Su 22.9.2019
Aamu Song & Johan Olin / COMPANY
Kuvaaja: Elina Sominen
Varaa työpaja kouluryhmälle elämykselliseen COMPANYn Aamu Songin ja Johan Olinin Maailmojen Salat -näyttelyyn. Näyttely avaa jännittävän ikkunan maailmaan ja erilaisiin valmistussalaisuuksiin. Nähty herättää meidät pohtimaan esineitä ympärillämme. Miten ja missä esineitä valmistetaan? Kuka ne on tehnyt? Entä kuinka voimme suojella käsityömenetelmiä ja valmistustaitoja, jotka ovat vaarassa kuolla sukupuuttoon? Entä mistä esineet kertovat?

Työpajassa pohditaan oppaan johdolla kulttuurien välistä vuorovaikutusta ja sitä, mitä ja miten muotoilu voi ammentaa yhteisestä globaalista maailmastamme. Vierailulla inspiroidutaan COMPANYn Aamu Songin ja Johan Olinin Secret Universe – Maailmojen salat -näyttelystä, joka juhlii käsillä tekemistä, luovuutta ja erilaisia perinteitä. Työpajassa suunnitellaan matkamuisto, jossa yhdistyvät oppilaiden omat kulttuurit ja vaikutteet maailmalta. Tehdyt matkamuistot saa mukaan käynnistä.

Yhteyshenkilö

Designmuseo OPI JA KOE
09 6220 540

Tapahtumanjärjestäjä

Designmuseo

Designmuseo on valtakunnallinen muotoilun erikoismuseo. Designmuseo kerää ja tallentaa muotoilualan kokoelmaa, tutkii muotoilualan historiaa ja kehitystä sekä esittelee muotoilusta kertovia näyttelyitä Suomessa ja maailmalla. Kouluille museo tarjoaa monipuolisuutta oppimisympäristöihin. Muotoilun ammattikäytännöt ja muotoilukasvatus on toimintamme keskiössä. Designmuseossa tutustutaan muotoiluun itsenäisesti tai oppaan johdolla. Museo järjestää myös runsaasti muotoiluun liittyviä tapahtumia ja mahdollisuuksia tavata muotoilijoita. Kouluja varten löytyy tila Studio koulujen työpajoihin, tehtäviin, aineistojen tutkimiseen ja eväiden syömiseen . Järjestämme tänäkin lukukautena koululaisryhmille mahdollisuuden tutustua näyttelyihin tiistaisin jo klo 9 alkaen. Ennakkoilmoittautuminen info@designmuseum.fi. Ryhmät ovat tervetulleita vierailemaan myös muina museon aukioloaikoina (1.9.–31.5. ke-su klo 11-18, 1.6.-31.8. ma-su klo 11-18).

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Pe 5.4.2019 11:00 - Su 22.9.2019 18:00Lataa kalenteriisi
Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23, 00130 Helsinki
    

Tietoa

Ajassa nyt
Ensisijainen kohderyhmä
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Työpajamaksu 60 €/ryhmä. Vapaa pääsy museoon alle 18-vuotiaille. Opettaja ja avustajat maksutta vierailun yhteydessä.
Kesto
90min