Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

FOMO - Fear Of Missing Out

Ke 15. – Ke 29.5.2019
FOMO - Fear Of Missing Out
Taiteilija: Juho Hämäläinen
Ryhmäteatterin nuortenteatteri tuo yhdessä maahanmuuttajanuorten kanssa Helsinginkadun näyttämölle Hypestä inspiroituneen nuorisomusikaalin.

”Tää on Radio F eli FOMO. Meil on mikki auki täällä ja tänne saa anonyymisti tulla vaan puhuu ja purkaa. Näin yritetään päästä selville siitä, mitä tää elämä on. Niinku mitä me ajatellaan, siis me nuoret.”

FOMO – Fear Of Missing Out ammentaa inspiraatiota tasan 25 vuotta sitten Svenska Teaternissa esitetystä Hype-musikaalisensaatiosta. Hype oli 90-luvun ajankuva, siksi esityksen teemoja on päätetty tuoda tähän aikaan soveltuvaksi. Samalla Jonna Wikströmin ohjaus ja sovitus tarkastelee, miten maailma nuorten keskuudessa on muuttunut 25 vuodessa.

RyhmisNuoret osallistuvat omalla henkilökohtaisella materiaalilla esityksen sisältöön. Lisäksi lähdeaineistona on käytetty Liv Strömquistin kirjaa Kielletty hedelmä sekä Antti Kivijärven, Tuija Huukin ja Lunabba Harryn toimittamaa kirjaa Poikatutkimus. Puheenaiheiksi nuorisomusikaalissa nousee niin sukupuoliroolit, ihastuminen kuin myös huumeet ja kiusaaminen. Esitystä tukee EU-rahoitteinen ja Fingon organisoima Frame, Voice, Report! -hanke.

TYÖPAJA FOMO-esitykseen

Esitykseen liittyvässä työpajassa käsitellään muun muassa globaaleja ilmiöitä. Keskustellaan ennakkoluuloista ja tunnistetaan niitä. Ennakkoluulot ovat yksi merkittävä tekijä, jotka synnyttävät vaikeita sosiaalisia ja yhteiskunnallisia ongelmia. Työpaja on mahdollista saada ennen esityksen katsomista tai sen jälkeen tai sekä-että. Työpajat ovat koululaisryhmille (yläaste, lukio ja ammattikoulu) ilmaisia. Muille ryhmille hinta sovitaan sopimuksen mukaan.

Työpajasta vastaa yleisötyöntekijä Jonna Wikström jonna@ryhmateatteri.fi

Yhteyshenkilö

Noora Lattunen
040 762 7364

Tapahtumanjärjestäjä

Ryhmäteatteri

Ryhmäteatteri on Suomen vanhin ns. vapaa teatteriryhmä, jolla on kaksi näyttämöä. Helsinginkadun näyttämö syys- ja kevätkaudella sekä Suomenlinnan kesäteatteri kesäisin. Kevyt organisaatio ja hyvät yhteydet maamme kiinnostavimpiin näytelmäkirjailijoihin mahdollistavat sen, että Ryhmäteatteri pysyy tiukasti ajassa kiinni. Uuden kotimaisen näytelmäkirjallisuuden edistäminen on sydäntämme lähellä. Ohjelmistoon kuuluvat vahvasti uudet kotimaiset kantaesitykset sekä dramatisoinnit. Ryhmäteatterissa työskentelee teatterialan ammattilaisia kaikista sukupolvista. Olemme yhdistysmuotoinen organisaatio, jonka tehtävänä ei ole tuottaa rahallista voittoa, vaan luoda ja edistää sellaisia arvoja, jotka rohkaisevat yksilöä ottamaan vastuuta itsestään ja maailmasta. Ryhmäteatteri haluaa omalta osaltaan edistää uskoa yksilön vaikuttamismahdollisuuksiin ja pienten tekojen merkityksellisyyteen. Me uskomme avoimesti, että toisenlainen maailma on mahdollinen.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ke 15.5.2019 19:00 - Ke 29.5.2019 19:00Lataa kalenteriisi
Ryhmäteatteri
Helsinginkatu 25, 00510 Helsinki

Varaustiedustelu

    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Alennuslippu 12€ (opiskelija, työtön, sivari, varusmies, eläkeläinen ja lapset alle 15 vuotta) Peruslippu 18€ Opettajat ryhmän mukana ilmaiseksi.