Nya TADAM: VILJA ANDAS

Tragikoominen musikaali Suurella Näyttämöllä
La 18. – La 25.5.2019
Vilja andas
Kuvaaja: Stefan Bremer
On koulunpäätös ja Vilja on 19. Elämä on edessä, maailmassa jossa pinta ja suoritukset ovat pääosassa. Maailmassa jossa on tärkeämpää näyttää hyvältä kuin voida hyvin. Vilja on valintojen tienhaarassa mutta hän ei halua valita, pelkästään hengittää. Onko mahdollista peruuttaa, palata ajassa taaksepäin?

Sinun täytyy olla määrätietoinen ja tietää mitä haluat, sinun tulee olla tietoinen kuluttaja, kävellä vähintään 10 000 askelta päivässa, tavata ystäviä, kuunnella muita, ottaa tilaa. Olla instagramissa, snapchatissa ja whatuppissa. Sinun tulee lukea kirjoja, blogata, seurata maailman uutisia, nähdä kaikki varteenotettavat ajankohtaiset netflix sarjat. Sinun tulee olla kiinnostava yksilö kertakaikkiaan.

Sinun täytyy syödä terveellisesti, muttei liikaa, nukkua vähintän 8 tuntia yössa ja nousta aikaisin vaikuttamatta stressaantuneelta. Meditoida. Juoda vähintään kaksi litraa vettä päivässä. Treenata, muttei liikaa. Opiskella, mutta sinulla täytyy silti olla aikaa harrastuksiin, ystäville, perheelle ja suhteille. Sinun tulee olla kiltti, iloinen, sosiaalinen, älykäs ja sinun tulisi ratkaista ilmasto- ongelmat ja pelastaa maailma! Ok?

Tämä on päivän nuorison todellisuutta, miten me päädyimme tähän? Miten selviämme omilta ja ympäristön asettamilta odotusilta?

Vilja Andas on kantaesitys, varta vasten nuorille kirjoitettu ja sävelletty tragikoominen musikaali, yksinäisyydestä , ystävyydestä, epätoivosta mutta ennen kaikkea toivosta. Suunnan muutamisesta ja kevyen hengittämisen löytämisestä, armosta itseään kohtaan.

Nya TADAM haastaa ja ottaa kantaa aiheeseen; nuorten mielenterveys ongelmat tänään, koemme ettei ole ajankohtaisempaa aihetta, se koskettaa meistä jokaista ja on polttava.

Haluamme rikkoa tabuja mielenterveys ongelmista ja nostaa aihe päivän valoon jottei kenenkään tarvitsisi kokea olevansa yksin.

Tuomalla nuorten mielenterveys ongelmat näyttämölle, haluamme lisätä ymmärrystä ja tietoa jotta voisimme oikeasti auttaa toisimme, läheisiämme.

Esitystä varten olemme pyytäneet apua dramaturgi Hanna Åkerfeltiltä joka yhdessä nuorten kanssa ovat luoneet käsikirjoituksen. Musiikin on säveltänyt Eero Paalanen.

Tämä on ajankohtaisin ja tärkein esitys jonka tulette tänä vuonna näkemään.

NÄYTTÄMÖLLÄ
Felicia Karrenberg
Catarina Korkman
Sofia Lax
Christa Lundström
Saana Pihlatie
Wilanda Verdecia
Ingrid Väyrynen
Ilmi-Emmi Wentzel
Livia Wikström

KUORO
Ingrid Enckell
Junia Fäldt
Matilda Hakala
Jolanda Hellsten
Johanna Helminen
Merita Hildén
Olivia Laaksonen
Katie Lindqvist
Vilma Manninen
Ellen Mäkelä
Naomi Nordstedt
Jenina Nyström
Anna Perret
Alicia Rantalainen
Bertha Simojoki

BÄNDI
Kapellmästare Tuomas Turunen (keys)
Felix Holmberg (rummut)
Joel Karlsson (kitara)
Oskari Siirtola (basso)

Käsikirjoitus HANNA ÅKERFELT
Musiikki EERO PAALANEN
Ohjaus MARIKA PARKKOMÄKI
Koreografia ANNE PIHLSTRÖM
Kapellimestari TUOMAS TURUNEN
Laulullinen ohjaus HANNA MANNERSTRÖM, EVA AITOAHO, ANNE CARLSSON, MARGARITA HAATANEN, MINNA-LIISA TAMMELA
Valosuunnittelu JAN-ERIK PIHLSTRÖM
Kuvitukset FREDRIK WILLBERG
Tuottaja ELIN WESTERLUND

Yhteyshenkilö

Ellen Ödahl Grönroos
0503208855

Tapahtumanjärjestäjä

Svenska Teatern

Finlands svenska nationalscen

Aika ja paikka

Svenska Teatern
Norra esplanaden 2, 00130 Helsingfors