Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Rapunzel - Tähkäpää

Hurraa!-festival-gästspel med Teater Lilla Villan
To 21.3.2019 12:00
Rapunzel
Työ: Rapunzel - Tähkäpää, taiteilija: Teater Lilla Villan
Tvåspråkig interaktiv teaterföreställning för högstadiet som handlar om de ungas självbestämmanderätt. Temat är aktuellt och våra dramapedagoger är redo!

Den interaktiva föreställningen är avsedd för elever i årskurserna 6–9. Under föreställningen dryftar man tillsammans med publiken de ungas självbestämmanderätt. Vad ska man gå med på? Vad kan man tacka nej till? Varför rättar sig hjältinnan i sagan Rapunzel så lätt efter de andras vilja? Modern och fadern överlämnar barnet till en häxa, som låser in flickan i ett torn. Prinsen kommer för att föra bort den unga kvinnan från tornet och allt det här är helt okej för Rapunzel. Eller är det?

Publiken får kommentera den urgamla sagan och slutligen också påverka dess förlopp. Föreställningen är som en spegel som stundvis avbryts i time-out för reflektion på vad man har gjort och vad man borde göra i fortsättningen. Föreställningen uppmuntrar till kritisk läsning, lär ut medieläsfärdighet och grubblar över dolda lärdomar och metaforer i sagor (filmer, medieinnehåll).

Föreställningen är tvåspråkig, det talas både finska och svenska. Publiken behöver inte behärska båda språken.

Åldersrekommendation för elever i årskurserna 7–9.
Längd ca 60–70 min.

Yhteyshenkilö

Siw Handroos-Kelekay
09 3108 8755, 050 522 6827

Tapahtumanjärjestäjä

Helsingfors stad / Kultur och fritid

Svensk programverksamhet i Nordhuset, Stoa och Annegården.

Aika ja paikka

Nordhuset
Mosaiktorget 2

Varaustiedustelu