Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Oh My Puppets!

Nykynukketeatterin minifestivaali 2019
To 11. – La 13.4.2019
Oh My Puppets!
Nykynukketeatterin minifestivaali Oh My Puppets! saapuu Helsingin Suvilahteen 11.-13.4.2019! Cirkossa järjestettävällä minifestivaalilla nähdään kotimaisen nykynukketeatterin parhaimmistoa. Koko ohjelmisto ja lipunmyynti julkaistaan pian!

Nykynukketeatterin minifestivaali esittelee Helsingissä näkemättömiä nykynukkeatterin helmiä.

Koko ohjelmisto julkaistaan maaliskuun aikana.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Aura of Puppets ja Cirko – Uuden sirkuksen keskus.

Ohjelmistossa on yksi päiväesitys kaikenikäisille:

Nukketeatteri Kuuma Ankanpoikasen metsänukketeatteriesitys Hikoileva maapallo ‒ jöröjukkamaisia tarinoita ympäristöstämme
to 11.4. klo 9:00
pe 12.4. klo 9:00 ja 10:15
(Huom. esitykset järjestetään jos saadaan tarpeeksi katsojia)

Hikoileva maapallo -jöröjukkamaisia tarinoita ympäristöstämme on sarjakuvamainen, kaikkina vuodenaikoina ulkona luonnossa toteutettava nukketeatteriesitys. Esityksen keskiössä touhottavat riimitellen kommunikoivat jörötutkijat. Pia Kaleniuksen ja Merja Pöyhösen heittäytyvä läsnäolo ja taidokas nukettaminen nostavat puskista päivänvaloon oikeita, isoja kysymyksiä tavalla, jota ei kuitenkaan voi seurata nauramatta ääneen. Tutkijat kohtaavat riemastuttavan joukon otuksia ja ilmiöitä, joihin maapallon hikoilu, ehkä-kenties-jollakin tavalla-mahdollisesti, saattaa liittyä. Esityksen tavoitteena on herättää kysymyksiä ja ajatuksia esityksen teemoista yhdessä pohdittavaksi esityksen jälkeen.

”Hikoilevassa maapallossa on samaa suorasukaisuutta kuin 1970 -luvun valistuksessa, mutta tosikkomaisuuden sijaan nykyteatterintekijät uskovat huumorin voimaan. Katsojien syyllisyydentuntoa kyllä kutitellaan, mutta olennaisempaa on erilaisten arkipäiväisten ilmiöiden ‒ kuten ketsupin, ylenpalttisen kuluttamisen ja pelkoa lietsovien uutisten – kyseenalaistaminen.”
Irmeli Haapanen: Punkisti punkista ja muusta ympäristöstä, Turun Sanomat 2.9.2018

Kuuma Ankanpoikanen koostuu nukketeatteritaiteen huippuammattilaisista. Kuuman Ankanpoikasen esitykset ovat voittaneet sydämiä ja palkintoja niin kotimaassa, kuin ulkomailla vuodesta 2008 lähtien

Esitys antaa opettajille välineitä ja keinoja keskustella lisää ilmaston lämpenemisestä. Esitys esitetään suomeksi, mutta visuaalista esitystä voi seurata myös sanattomasti. Huom. esitys esitetään aina ulkona, säästä riippumatta.

Lisätiedot ja ryhmävaraukset: sanna@auraofpuppets.com

Yhteyshenkilö

Sanna Soni
0442010007

Tapahtumanjärjestäjä

Aura of Puppets

Aura of Puppets on ammattinukketeatteritaiteilijoiden verkosto. Järjestämme kansainvälistä nukketeatterifestivaalia Turussa ja minifestivaalia Helsingissä. Tiedotamme verkostomme taiteilijoiden työpajoista, esityksistä yms sekä yhdistämme kentän toimijoita esimerkiksi taidekasvattajia suoraan taiteilijoiden kanssa. Verkosto tähtää nukketeatterin tunnettuuden lisäämiseen sekä palvelee jäsentaiteilijoita esimerkiksi laskutuspalvelulla.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi To 11.4.2019 09:00 - La 13.4.2019 22:00Lataa kalenteriisi
Cirko
Kaasutehtaankatu 1, Suvilahti, 00540 Helsinki