Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

MUOTOILUPAJA: Muotoiluhaaste

Kokoelmanäyttelyn työpajat kouluille
Ti 1.1. – Ti 31.12.2019
Designmuseon kokoelmanäyttely Utopia nyt
Kuvaaja: Paavo Lehtonen
Tutustu Designmuseon kokoelmaan kokemuksellisti työpajassa. Tarjolla on valikko edullisia työpajoja päiväkodeille, kouluille ja toisen asteen oppilaitoksille. Työpajassa tutustutaan ensin näyttelyyn, jonka perään kokeilemme muotoilun menetelmiä itse.

Vaihtoehto 1: Muotoiluhaaste: Materiaalit ja teknologia
Työpajassa tutustut erilaisiin materiaaleihin ja siihen, miten uudenlaiset teknologiat ovat muokanneet arkista ympäristöämme. Tekemisen kautta pääset ratkaisemaan suunnitteluongelmia materiaalilähtöisesti.

Vaihtoehto 2: Muotoiluhaaste: Muotoiluprosessi
Pajassa tutustutaan muotoiluprosessiin, miten uusi esine, tuote tai palvelu syntyvät. Pienryhmissä ratkaistaan erilaisia suunnitteluongelmia muotoilun menetelmin.

Vaihtoehto 3: Muotoiluhaaste: Tulevaisuuden utopioita
Miten muotoilun avulla luodaan parempaa tulevaisuutta? Pajassa tutustut suomalaisen muotoilun utopioihin ja luot uudenlaisia liikkumisratkaisuja tulevaisuuden kaupunkeihin.

Yhteyshenkilö

Designmuseon info
09 6220 540

Tapahtumanjärjestäjä

Designmuseo

Designmuseo on valtakunnallinen muotoilun erikoismuseo. Designmuseo kerää ja tallentaa muotoilualan kokoelmaa, tutkii muotoilualan historiaa ja kehitystä sekä esittelee muotoilusta kertovia näyttelyitä Suomessa ja maailmalla. Kouluille museo tarjoaa monipuolisuutta oppimisympäristöihin. Muotoilun ammattikäytännöt ja muotoilukasvatus on toimintamme keskiössä. Designmuseossa tutustutaan muotoiluun itsenäisesti tai oppaan johdolla. Museo järjestää myös runsaasti muotoiluun liittyviä tapahtumia ja mahdollisuuksia tavata muotoilijoita. Kouluja varten löytyy tila Studio koulujen työpajoihin, tehtäviin, aineistojen tutkimiseen ja eväiden syömiseen . Järjestämme tänäkin lukukautena koululaisryhmille mahdollisuuden tutustua näyttelyihin tiistaisin jo klo 9 alkaen. Ennakkoilmoittautuminen info@designmuseum.fi. Ryhmät ovat tervetulleita vierailemaan myös muina museon aukioloaikoina (1.9.–31.5. ke-su klo 11-18, 1.6.-31.8. ma-su klo 11-18).

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ti 1.1.2019 11:00 - Ti 31.12.2019 18:00Lataa kalenteriisi
Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23, 00130 Helsinki
    

Tietoa

Ajassa nyt
Ensisijainen kohderyhmä
Ilmiö
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Hinta: arkisin 60€ /ryhmä (päiväkodit, koulut, oppilaitokset). Ennakkovaraus.
Kesto
90min