Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Ystäväni, tuttavani

Lapsuuden kuvat
To 14.2. – Pe 31.5.2019
Leppäkorven oppilaat lumisotasilla 1960-luvulla.
Kuvaaja: Kuva: VKM.
Valokuvanäyttely lapsen elinympäristön muutoksesta ja leikkikulttuurista runsaan sadan vuoden ajalta. Näyttelyn valokuvat ovat 1800-luvun lopusta 1980-luvulle, värikuvien aikaan. Runsaan sadan vuoden aikana kuvatut valokuvat kertovat menneitten vuosikymmenten lapsuudesta Helsingin maalaiskunnassa ja Vantaalla.

Ystäväni, tuttavani –valokuvanäyttelyn keskiössä ovat lapset ja lapsuuteen liittyvät valokuvat eri aikoina. Useimpien lasten elämään on liittynyt paljolti samanlaisia asioita - leikkimistä, ystäviä, koulunkäyntiä ja työntekoa. Lapsuus on kuitenkin ollut osin erilaista eri aikoina ja erilaisissa perheissä. Aikaisemmin esimerkiksi torpparin, talonpojan, kartanon tai kauppiaan lapseksi syntyminen määritteli pitkälti elämän kulkua ja valintojen mahdollisuuksia.
Näyttely on suunnattu lapsiyleisölle mutta tarjoaa antoisia elämyksiä monen ikäisille. Leikkipisteiden kautta pääsee kurkistamaan menneiden vuosikymmenten suosikkileikkejä ja muistelemaan omaa lapsuutta. Eri sukupolvien yhteinen näyttelyvierailu on omiaan herättelemään omakohtaisia keskustelu- ja muisteluaiheita.
Näyttelyssä on myös esillä Håkansbölen kartanon pienoismalli, jonka ovat tehneet Metropolian tekstiili- ja huonekalukonservoinnin opiskelijat. . Pienoismalli esittelee Armas Lindgrenin suunnittelemaa upeaa kokonaisuutta huonekaluineen, kaakeliuuneineen ja mattoineen.

Yhteyshenkilö

Marjo Eerikäinen

Tapahtumanjärjestäjä

Vantaan kaupunginmuseo

Vantaan kaupunginmuseon vaihtuvissa näyttelyissä esitellään alueen monipuolista historiaa. Museo sijaitsee loistavien kulkuyhteyksien varrella Tikkurilan asema-alueella, vanhalla rautatieasemalla.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi To 14.2.2019 - Pe 31.5.2019 Lataa kalenteriisi
Vantaan kaupunginmuseo
Hertaksentie 1, Tikkurilan vanha asema