Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Rapunzel – Tähkäpää

To 21.3.2019 10:00
Tähkäpää
Kuvaaja: Mark Sergeev
Esitys ja työpaja käsittelee yhdessä nuoren itsemääräämisoikeutta -aihe on ajankohtainen ja meidän draamapedagogit ovat valmiina! Interaktiivinen esitys 6–9-luokkalaisille, jossa pohditaan yhdessä yleisön kanssa nuorten itsemääräämisoikeutta. Mihin pitää suostua? Mihin ei tarvitse suostua? Miksi Tähkäpääsadun sankaritar suostuu niin helposti muiden tahtoon?

Äiti ja isä luovuttavat lapsen noidalle, noita laittaa tytön torniin ja prinssi hakee nuoren neidin tornista ja tämä kaikki on Tähkäpäälle ihan ok. Vai onko?

Yleisö saa kommentoida ikiaikaista satua ja lopuksi myös muuttaa sen kulkua. Esitys on kuin peli, jossa voi välillä olla aikaisä, jonka aikana katsotaan, mitä tulikaan tehtyä ja mitä jatkossa pitäisi tehdä. Esitys kannustaa kriittiseen luentaan, opettaa medialukutaitoa ja pohtii satujen (elokuvien, mediasisällön) piilo-opetuksia ja metaforia. Esitys on kaksikielinen, siinä puhutaan ruotsia ja suomea. Yleisön ei tarvitse hallita molempia kieliä.

Osallistujien joukosta arvotaan yksi ryhmä joka pääsee osallistumaan työpajaan.

Ikäsuositus: 7–9-luokkalaisille
Kesto n. 60–70 min

Vapaa pääsy, ilmoittautuminen 14.1.-7.2.: vuotalo.fi/fi/taidekasvatus. Osallistujat arvotaan ilmoittautuneiden joukosta.

Kieli: suomi ja ruotsi

Hurraa! -festivaali lapsille ja nuorille järjestetään 16.- 24.3. pääkaupunkiseudun kulttuuritaloissa. Tarjolla on hurmaava kattaus uutta näyttämötaidetta ja työpajoja 0-18-vuotiaille. Kaikille avoimet Hurraa!-avajaiset vietetään uudessa Helsingin keskuskirjasto Oodissa lauantaina 16.3. Lämpimästi tervetuloa! Lisätiedot: www.hurraa.org

Yhteyshenkilö

Hanna Westerholm

Tapahtumanjärjestäjä

Vuotalo

Vuotalo on monipuolinen kulttuurikeskus Vuosaaressa. Ohjelmastamme löydät konsertteja, elokuvia, esityksiä, näyttelyitä ja taidekasvatusta.

Aika ja paikka

Vuotalo
Mosaiikkitori 2, Vuosaari, 00980, Helsinki