Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

JOSEF FRANK

Ti 1.1. – Su 17.3.2019
Photo Credits: Svenskt Tenn
Kuvaaja: Photo Credits: Svenskt Tenn
Designmuseo esittelee itävaltalaissyntyisen arkkitehti-muotoilija Josef Frankin (1885-1967) tuotantoa arkkitehtuurin, kaupunkisuunnittelun, huonekalumuotoilun ja tekstiilisuunnittelun aloilla. Frank on ikoni, jonka työ määrittää edelleen käsitystämme siitä, mitä pohjoismainen sotien jälkeinen muotoilu on. Hän aloitti uransa modernistina, mutta kääntyi myöhemmin painottamaan sattuman merkitystä, vaikutteita historiasta ja eri kulttuureista sekä sisustuksen mukautumista muuttuvaan elämään. Desigmuseon näyttely avaa Frankin joustavaa ja vapaata muotoilukäsitystä.

Itävallan taideteollisuusmuseo MAKin tuottama näyttely on kaikkien aikojen laajin katsaus Frankin työskentelyyn. Se sisältää esineitä merkittävistä itävaltalaisista kokoelmista sekä materiaalia ruotsalaisen Svenskt Tennin arkistosta. Näyttelyn ovat kuratoineet arkkitehti Hermann Czech ja amanuenssi Sebastian Hackenschmidt, ja Helsingissä se toteutuu MAKin ja Designmuseon yhteistyönä.

”Josef Frank oli muotoilun suuri humanisti, joka arkkitehtinä keskittyi muun muassa sosiaaliseen asuntotuotantoon. Frankin henkilökohtainen historia, kuuluminen Wienin juutalaisvähemmistöön ja antisemitismistä johtunut pakeneminen Ruotsiin 1930-luvulla, jätti vahvan jäljen myös hänen muotoilufilosofiaansa. Niin Frankin ajattelu kuin tämän estetiikkakin ovat jälleen erittäin ajankohtaisia”, toteaa näyttelyn kuratoinnista Designmuseossa vastaava Anna Vihma. Designmuseossa nähtävän näyttelyn arkkitehtuurista vastaa Hanni Koroma.

Näyttelyn on tuottanut MAK – Austrian Museum of Applied Arts / Contemporary Art
Näyttelyn yhteistyökumppanina: Kjell och Märta Beijers Stiftelse ja Austrian Embassy Helsinki

Yhteyshenkilö

Designmuseon info
09 6220540

Tapahtumanjärjestäjä

Designmuseo

Designmuseo on valtakunnallinen muotoilun erikoismuseo. Designmuseo kerää ja tallentaa muotoilualan kokoelmaa, tutkii muotoilualan historiaa ja kehitystä sekä esittelee muotoilusta kertovia näyttelyitä Suomessa ja maailmalla. Kouluille museo tarjoaa monipuolisuutta oppimisympäristöihin. Muotoilun ammattikäytännöt ja muotoilukasvatus on toimintamme keskiössä. Designmuseossa tutustutaan muotoiluun itsenäisesti tai oppaan johdolla. Museo järjestää myös runsaasti muotoiluun liittyviä tapahtumia ja mahdollisuuksia tavata muotoilijoita. Kouluja varten löytyy tila Studio koulujen työpajoihin, tehtäviin, aineistojen tutkimiseen ja eväiden syömiseen . Järjestämme tänäkin lukukautena koululaisryhmille mahdollisuuden tutustua näyttelyihin tiistaisin jo klo 9 alkaen. Ennakkoilmoittautuminen info@designmuseum.fi. Ryhmät ovat tervetulleita vierailemaan myös muina museon aukioloaikoina (1.9.–31.5. ke-su klo 11-18, 1.6.-31.8. ma-su klo 11-18).

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ti 1.1.2019 11:00 - Su 17.3.2019 18:00Lataa kalenteriisi
Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23, 00130 Helsinki
    

Tietoa

Ajassa nyt
Ensisijainen kohderyhmä
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Opettaja ilmaiseksi kouluryhmän kanssa.