Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Yhdestoista hetki

Varietee rahasta, vallasta ja demokratiasta
Ke 6.3. – To 31.10.2019
Yhdestoista hetki
Kuvaaja: Tuomo Manninen
Yhdestoista hetki on tarina demokratiasta, yhdessä elämisen tavasta, joka on katoamassa ulottuviltamme juuri, kun olimme alkaneet pitää sitä itsestään selvänä. Se on esitys tästä ajasta, mutta myös tulevaisuudesta – kertomus meistä, ja siitä, kuinka meille käy.

Kansainvälisten tutkimusten mukaan demokratia on vähenemässä myös siellä, missä se on perinteisesti ollut vahvimmillaan – Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Mihin tarvitaan demokratiaa, jos kaikki päätökset tehdään markkinoilla? Mitä jää jäljelle kansanvallasta, kun toisaalla on nouseva äärioikeisto ja toisaalla globaalien rahoitusmarkkinoiden sanelema politiikka? Kuinka olemme päätyneet elämään maailmassa, jossa meillä ei ole varaa pitää huolta heikoimmista tai suojella ympäristöämme tuholta?

Yhdestoista hetki on jatkoa vuoden 2015 parhaana esityksenä palkitulle näytelmälle Neljäs tie. Samalla se on Esa Leskisen ja Sami Keski-Vähälän Kansallisteatterille kirjoittaman demokratia-trilogian toinen osa.

Esitys yhdistelee dokumenttiteatteria, musiikkia ja kuvallista ilmaisua ainutlaatuisella tavalla. Se on samaan aikaan farssi ja tragedia, ennennäkemätön musiikillinen iltama ja näyttämöllisten näkyjen sinfonia.

Yhdestoista hetki antaa äänen niille, joita ei tahdota kuunnella, ja nostaa valokeilaan sen, mitä ei haluta nähdä. Se on kaikki, mitä olet aina halunnut tietää rahasta ja vallasta, mutta et ole uskaltanut kysyä.

Kantaesitys Suurella näyttämöllä 6.3.2019

Rooleissa Katariina Kaitue, Jani Karvinen, Markku Maalismaa, Sari Mällinen, Cécile Orblin, Jukka-Pekka Palo, Annika Poijärvi, Antti Pääkkönen, Anna-Riikka Rajanen, Timo Tuominen, Juha Varis ja Vesa Vierikko

Muusikko Samuli Laiho

Ohjaus Esa Leskinen
Lavastus Kati Lukka
Pukusuunnittelu Tarja Simone
Tutkiva journalisti Jarno Liski
Musiikki Samuli Laiho
Valosuunnittelu Ville Toikka
Äänisuunnittelu Esa Mattila
Videosuunnittelu Paula Lehtonen
Livekuvasuunnittelu Ida Järvinen
Videografiikan ja -animaatioiden suunnittelu Ville Virtanen
Naamioinnin suunnittelu Jari Kettunen
Ohjaajan assistentti Helena Vierikko

Yhteyshenkilö

Ryhmämyynti
010 7331 332

Tapahtumanjärjestäjä

Suomen Kansallisteatteri

Kansallisteatterin neljällä näyttämöllä on valittavana monipuolinen ohjelmisto. Näytelmiin liittyy usein työpajoja ja oheismateriaalia opettajien käyttöön.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ke 6.3.2019 19:00 - To 31.10.2019 22:00Lataa kalenteriisi
Suomen Kansallisteatteri
Läntinen Teatterikuja 1, 00100 Helsinki
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Opiskelija 19–22 €