Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Mennään jo naapuriin

Moniaistinen kirjaan pohjautuva näyttely
To 24.1. – La 16.2.2019
Salla Savolaisen kuvitus kirjasta Mennään jo naapuriin

Mennään jo naapuriin -näyttely syntyi kirjailija Riina Katajavuoren ja kuvittaja Salla Savolaisen samannimisen lastenkirjan Mennään jo naapuriin (Tammi 2017) pohjalta yhteistyössä Stoan kanssa.

Kahdeksanvuotias helsinkiläistyttö Vellamo lähtee rimpauttelemaan ovikelloja pitkin pääkaupunkiseutua ja tutustuu reissuillaan uusiin ystäviin. Tältä näyttää satavuotias Suomi!

Amerikkalaisessa kiekkoilijaperheessä Vantaalla odotetaan kiitospäivää ja joulupukkia ja käydään isän peleissä kannustamassa. Kesäksi mennään toiseen kotiin Michiganiin. Ghanalaisperheen isä on heimokuningas. Perheen esikoisen mielestä ruotsi ja matikka ovat kouluaineista helpoimmat. Kreikkalais-brasilialaisessa perheessä puhutaan sikin sokin neljää kieltä, mutta yhdessä asiassa ollaan jämptejä: koiralle puhutaan vain portugalia. Yksivuotias Vasili ymmärtää kaikkia kieliä. Tärkeimmät niistä ovat hymy, nauru, leikki ja syli. Syyriasta tullut Adam tietää, että ihmiset ovat tärkeämpiä kuin tavarat.

Mennään jo naapuriin -lastenkirja oli Runeberg Junior -ehdokkaana sekä Ylen Kirjojen Suomen valinta juhlavuoden 2017 kirjaksi. Kirjassa ja näyttelyssä esitellään Suomeen asettuneita lapsiperheitä, joilla on kulttuurista perimää monesta eri ilmansuunnasta.

Näyttelyssä kuullaan Yle Lasten draamalle 2017 tehty radiodokumentti Mennään jo naapuriin, joka on tehty yhteistyössä Riina Katajavuoren kanssa (ohjaus Milla Pelkonen, äänisuunnittelu Pinja Mustajoki, tuottaja Soila Valkama).

Monikielinen kirjasto on myös varustanut näyttelyn erikielisillä lasten kuvakirjoilla.

Kävijöiden iloksi ja avuksi Katajavuori on Vantaan sanataidekoulun sanataideohjaaja Maami Snellmanin kanssa suunnitellut näyttelyn oheen tehtävävihkosen. Näyttelyyn liittyy oheisohjelmaa, taiteilijatapaamisia ja työpajoja.

Mennään jo naapuriin -kirjasta sanottua:
”Kuvituskuva Jemenistä Suomeen tulleesta nelilapsisesta perheestä vastaanottokeskuksen ahtaassa, kerrossänkyjen täyttämässä huoneessa on pysäyttävä. Näin kiihkottomasti mutta juuri siksi tehokkaasti lastenkirja pystyy parhaimmillaan ottamaan kantaa meidän aikuisten todellisuudessa käytävään pakolaiskeskusteluun.”
Päivi Heikkilä-Halttunen, Helsingin Sanomat, 22.10.2017
to 24.1.2019 - la 16.2.2019
Malmitalon galleria

Yhteyshenkilö

Maria Mughal

Tapahtumanjärjestäjä

Malmitalo

Virkeä kulttuuritalo Koillis-Helsingissä.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi To 24.1.2019 09:00 - La 16.2.2019 18:00Lataa kalenteriisi
Malmitalo
Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki