Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Ilmastonmuutos-pakopeli

Pe 1.2. – Su 31.3.2019
Koululaiset istuttamassa mangrove-puiden siemeniä Grand-Popossa
Kuvaaja: Georgette Singbe
”Eletään vuotta 2089, ilmastokatastrofi on tuhonnut lähes kaikki luonnonvarat ja yhteiskunnat ovat romahtaneet. Sinnikäs kapinallisten joukko kuitenkin taistelee paremman maailman toivossa. Ryhmän tehtävänä on päästä hylätyn ympäristöjärjestön arkistoihin käsiksi ennen rikollisorganisaatiota ja valjastaa tieto uuden maailman rakentamiseen.”

Mukaansatempaavassa ja osallistavassa pakopelissä oppilaat pääsevät ratkomaan ilmastonmuutokseen liittyviä tehtäviä dystooppiseen, vuoteen 2089 sijoittuvaan tarinaan eläytyen.
Pelissä selvitetään ilmastonmuutoksen seurauksia mm. Amazonian keräilijäyhteisöjen ja beniniläisten maanviljelijöiden elämässä. Oppilaat pääsevät myös pohtimaan oman toiminnan merkitystä ilmastonmuutoksen hidastamisessa.

Peli on kouluille maksuton ja se on tuotettu EU:n Frame, Voice, Report! -hankerahoituksella. Pelissä käytetty sisältö on paikallisyhteisöjen tuottamaa. Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Siemenpuu-säätiö, beniniläinen ympäristökasvattaja Georgette Singbe ja pakopeliyritys Ääres eduEscape.

Pakopeli on kiertävä, se tuodaan koululle pelin ajaksi ja viedään pelin jälkeen pois. Pelinohjaaja pystyttää ja purkaa pelin välituntien aikana.

Koska pakopeli vaatii eläytymistä tarinaan, luokkahuoneeseen ei saa mennä ennen ohjaajan lupaa, eikä oppitunnin aikana voi tehdä muita koulutehtäviä.

Kesto: 75 min
Ryhmäkoko: 10-30
Kohderyhmä: yläkoulun 9. luokka, lukio ja ammatilliset oppilaitokset
Oppiaineet: GE, BI, YH, ET, UE, AI
Ajankohta: Helmi- ja maaliskuu 2019

Yhteyshenkilö

Rania Taina

Tapahtumanjärjestäjä

Helinä Rautavaaran museo

Helinä Rautavaraan museon erityisalaa ovat kulttuurien välisestä vuorovaikutuksesta syntyneet ja syntyvät monikulttuuriset ilmiöt. Yleisötyön avulla museo haluaa lisätä suvaitsevaisuutta ja näyttää, miltä erilaisuus tuntuu.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Pe 1.2.2019 - Su 31.3.2019 Lataa kalenteriisi
Helinä Rautavaraan museo