Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Kulttuurikurssi: Kuka kirjoitti sanat?

itäisen ja kaakkoisen Helsingin kouluille
Ma 18.2. – Ti 30.4.2019
Kuka kirjoitti sanat
Kuvaaja: Hanna Westerholm
Tarvitsemme sanoja - ja maailmoja jotka aukeavat sanojen kautta. Laululyriikatkin ovat kirjallisuutta. Niiden lukeminen, ymmärtäminen, tulkitseminen ja kirjoittaminen voivat herättää kipinän sanojen ja tarinoiden pariin.

Musiikki on sävelten ja sanojen liitto: teksti selittää musiikkia ja musiikki selittää tekstiä. Musiikki myös kuljettaa tarinoita ja kantaa mukanaan muistoja. Sillä on erityinen tapa vaikuttaa aivoihin: ihmisen alku reagoi musiikkiin jo ennen syntymäänsä ja vakavasti muistisairaiden kanssa kommunikointiin voi musiikin kautta löytyä väylä.

Musiikki on kaikkialla, ja siksi myös laulutekstit ovat helposti lähestyttävissä. Ne ovat oma kirjallisuudenlajinsa, ja myös laululyriikoiden lukeminen, tulkitseminen ja kirjoittaminen kehittävät monilukutaitoa.

Laulutekstin kirjoittamiseen ei ole yhtä kaavaa: joku lähtee liikkeelle arkisista havainnoista, toinen omakohtaisista kokemuksista ja kolmas päivän politiikasta. Silti se on taitolaji, jonka salaisuuksia on kiinnostava avata ja tehokeinoja opetella.

Kurssilla keskitytään laululyriikoiden kautta tekstien haltuun ottamiseen ja niiden tuottamiseen. Sanoituspajoissa rakennetaan erilaisten harjoitusten kautta luokan yhteinen biisi, jonka ammattilaiset säveltävät ja joka esitetään. Ohjelmassa on myös innostavia taiteilijakohtaamisia, sanoittajien paneeli, tunnetun artistin konsertti, open-mic-ilta ja kurssilla syntyneiden laulujen kuuntelutilaisuus.

Kurssin alustava ohjelma, helmikuun loppu-huhtikuun alku:
• lauluntekijäpaneeli (60 min)
• sanoitustyöpajat (6x45 min)
• Nuorten Satakieliklubi ja Open-mic 22.3. (120 min)
• artistin konsertti to 28.3. (60 min)
• kurssilla syntyneiden laulujen julkistus kurssin lopuksi (45 min)
• mahdollisesti musiikki-aiheinen elokuva (120 min)
• lukulista Vuosaaren kirjastolta.

Huom! Muutokset mahdollisia.

Yhteyshenkilö

Hanna Westerholm
050 464 9536

Tapahtumanjärjestäjä

Stoa

Stoa on moniääninen, kansainvälinen ja kiinnostava kulttuurikeskus Helsingin Itäkeskuksessa, metroradan varrella. Stoan ohjelmatoiminnasta vastaa Helsingin kaupunki / Kulttuuri ja vapaa-aika / Yleiset kulttuuripalvelut.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ma 18.2.2019 09:05 - Ti 30.4.2019 16:05Lataa kalenteriisi
Stoa ja Vuotalo
Turunlinnantie 1, Itäkeskus, Mosaiikkitori 2, Vuosaari