Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Pojkarna/Girls Lost

Yläkoulukino
Ke 27.3.2019 09:15 ja 12:00
Pojkarna
Teini-ikäiset ystävykset Kim, Bella ja Momo häilyvät lapsuuden ja aikuisuuden rajamailla. Kesäiltaisin he kokoontuvat Bellan kasvihuoneeseen, vapaalle vyöhykkeelle, jossa kaikki saavat olla sellaisia kuin ovat ympäristön paineista välittämättä. Kun Bella eräänä päivänä tilaa postimyynnistä erikoisia siemeniä, tyttöjen elämä muuttuu. Siemenistä versova kasvi on kaikkea muuta kuin tavallinen. Se avaa heille ovet poikien maailmaan.

Realismia ja hienovaraista fantasiaa sekoittavassa elokuvassa on lukuisia nuoruuskuvauksille tyypillisiä aiheita: kapinointi, epävarmuus, koulukiusaaminen, ystävyys, sukupuoli, identiteetti, etäinen perhe ja ihastukset. Girls Lostin hahmot ovat tavallisia, samastuttavia nuoria.

Sukupuoli on elokuvan keskeinen teema. Kukapa tyttö ei olisi joskus miettinyt, miltä tuntuisi olla poika? Elokuva esittää sukupuolen sosiaalisena kokonaisuutena ennemmin kuin biologisena ominaisuutena. Girls Lost voikin auttaa sekä pohtimaan katsojan oman sukupuolen ilmenemismuotoja että hahmottamaan, millaisia kokemuksia ja tunteita saattaa käydä läpi ihminen, joka ei koe sopivansa kahden sukupuolen järjestelmään.

Elokuva perustuu Jessica Schiefauerin nuortenromaaniin Pojat.
Elokuvaan on Koulukino -oppimateriaali.

Vapaa pääsy, ilmoittautumiset 14.1.klo 10 alkaen stoa.fi/fi/taidekasvatus.

Yhteyshenkilö

Hanna Westerholm

Tapahtumanjärjestäjä

Stoa

Stoa on moniääninen, kansainvälinen ja kiinnostava kulttuurikeskus Helsingin Itäkeskuksessa, metroradan varrella. Stoan ohjelmatoiminnasta vastaa Helsingin kaupunki / Kulttuuri ja vapaa-aika / Yleiset kulttuuripalvelut.

Aika ja paikka

Stoa, Musiikkisali
Turunlinnantie 1, Itäkeskus
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Kesto
106min