Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Poliittisen valokuvan festivaali 2019

Galleriatyöpajat
Pe 8.3. – Pe 19.4.2019
Ella Kiviniemi & Linda Manner - Meillä / Utopia (8.3.-19.4.)

Vuoden 2019 Poliittisen valokuvan festivaali käsittelee Taipumattomuus-teeman alla pienyhteisöistä ja yksilöistä lähtevää itseohjautuvaa toimintaa, joka kohdistuu yhteiskunnan epäkohtiin. Festivaali keskittyy valokuvahankkeisiin, jotka pyrkivät muutokseen positiivisen vaikuttamisen kautta.

Ella Kiviniemi & Linda Manner: Meillä / Utopia
Meillä / Utopia on teoskokonaisuus, joka tutkii erilaisia asumisyhteisöjä ja niiden tapoja kasvattaa ihmistä kollektiiviseen vastuunkantoon. Dokumentaariset valokuvat yhteisöjen arjesta avaavat oven vaihtoehtoisena pidettyyn elämäntapaan ja kertovat sekä yhteisöllisyyden mahdollisuuksista että ongelmista. Monet nykyajan haasteet, kuten ilmastokriisi edellyttävät uudenlaista yhteisöllisyyttä, jossa yksilöt ottavat yhdessä vastuun lähiympäristöstään ja opettelevat jakamaan sosiaalista ja materiaalista elämäänsä. Myös kasvava yksinäisyys kaipaa vastavoimia. Yhteisöasuminen on esimerkki ilmiöstä, jossa ihmiset valitsevat toisenlaisen tavan elää. Meillä / Utopia muodostaa kehyksen, joka kutsuu visioimaan tulevaisuuden elämänmuotoa, jossa yhdistyisi ekologinen, sosiaalinen, taloudellinen ja kulttuurinen kestävyys.

Näyttelyyn liittyy yläkoululuokille ja toiselle asteelle suunnattuja työpajoja.

Vapaa pääsy, lisätiedot ja ilmoittautumiset: hanna.westerholm@hel.fi

Yhteyshenkilö

Hanna Westerholm

Tapahtumanjärjestäjä

Stoa

Stoa on moniääninen, kansainvälinen ja kiinnostava kulttuurikeskus Helsingin Itäkeskuksessa, metroradan varrella. Stoan ohjelmatoiminnasta vastaa Helsingin kaupunki / Kulttuuri ja vapaa-aika / Yleiset kulttuuripalvelut.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Pe 8.3.2019 09:00 - Pe 19.4.2019 17:00Lataa kalenteriisi
Stoa, galleria
Turunlinnantie 1, Itäkeskus