Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

DOKKINO - dokumenttielokuvanäytökset

Lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma
Ma 28. – To 31.1.2019
Kuva elokuvasta "Sulukule, rakkauteni"
Työ: Kuva elokuvasta "Sulukule, rakkauteni"
DOKKINO on valtakunnallinen, DocPoint – elokuvatapahtumat ry:n järjestämä lasten ja nuorten dokumenttielokuvakiertue, joka tutustuttaa alle 10-16-vuotiaat katsojat heille suunnatun luovan dokumenttielokuvan maailmaan.

Vuonna 2019 DOKKINO järjestetään jo 17. kertaa. Vuosien saatossa DOKKINO on laajentunut Helsingissä järjestettävän DocPoint-festivaalin lastenohjelmistosta valtakunnalliseksi ja ympärivuotiseksi näytöskiertueeksi. Viime vuonna DOKKINO keräsi jälleen huikean osallistujamäärän, kun yli 18 000 lasta ja nuorta ympäri Suomea osallistuivat DOKKINO-näytöksiin. Viime vuonna DOKKINO kiersi yhteensä 21 paikkakunnalla.

Elokuvia esitetään kahdessa sarjassa. Alakoululaisille (4.-6.-luokkalaisille) ja yläkoululaisille on omat elokuvasarjansa, joiden elokuvat on valittu ikäryhmien kehitys huomioon ottaen.

DOKKINO tuo valkokankaalle kansainvälisiä laatudokumentteja, joita Suomessa ei muuten olisi mahdollista nähdä. Alakoulunäytöksen kesto alkupuheineen on noin 70 minuuttia ja yläkoulunäytöksen kesto alkupuheineen on noin 80 minuuttia.

Vuoden 2019 teema "Välitä ja vaikuta" antaa esimerkkejä erilaisista mahdollisuuksista saada aikaan muutosta itselle tärkeisiin asioihin ja ilmiöihin.

Uudessa ohjelmistossa tutustutaan lasten ja nuorten omiin ajatuksiin, tunteisiin, mielipiteisiin ja vaikuttamisen mahdollisuuksiin. Teeman myötä katsojat voivat huomata, että myös pienillä teoilla voi olla suuri merkitys. Elokuvien kautta seurataan lapsia ja nuoria, jotka haluavat tehdä hyvää ja antaa oman panoksensa asioihin, jotka herättävät heissä tunteita, tai jotka he kokevat jonkinlaisina epäkohtina.

DOKKINO tukee koulujen mediakasvatusopetusta tarjoamalla opettajille valmiin mobiilioppimisympäristössä toimivan opetusmateriaalipaketin elokuvaelämyksen tueksi. Opetusmateriaalien avulla elokuvien teemoja voidaan käsitellä laajemmin ja tutustua dokumenttielokuvaan taiteenlajina.

Helsingin DOKKINO-näytökset järjestetään Finnkino Kinopalatsissa ja Finnkino Itiksessä 28.-31.1.2019. Opetusmateriaalipaketin, tietoa elokuvaverstastoiminnasta, tarkemmat tiedot elokuvista sekä lisätiedot tapahtumasta ja näytösajoista löydät DOKKINOn verkkosivuilta www.dokkino.fi.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on avoinna osoitteessa: https://dokkino.fi/tapahtumat/ilmoittautuminen/.

Löydät DOKKINOn myös Facebookista osoitteesta www.facebook.com/dokkino sekä Instagramista tunnuksella @dokkino.

Yhteyshenkilö

DOKKINO - Lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma
050 494 7992

Tapahtumanjärjestäjä

DOKKINO - Lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma

DOKKINO on DocPointin järjestämä valtakunnallinen lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma. Se tutustuttaa ala- ja yläkouluikäiset lapset ja nuoret ikäryhmille suunnatun luovan dokumenttielokuvan maailmaan.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ma 28.1.2019 - To 31.1.2019 Lataa kalenteriisi
Finnkino Kinopalatsi ja Finnkino Itis
Kaisaniemenkatu 2, 00100 Helsinki ja Itäkatu 1-7, 00930 Helsinki
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Lipun hinta on 3€/oppilas. Opettajat sekä avustajat voivat osallistua luokkansa mukana maksutta.
Kesto
80min