Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

EINO LEINON EKSÄT

enemmän ja vähemmän muusina
Ti 24. – Ke 25.9.2019
Eino Leinon eksät -enemmän ja vähemmän muusina
Taiteilija: Tiia Helen
EINO LEINON EKSÄT -enemmän ja vähemmän muusina Teatteri Avoimissa Ovissa. Esitys marssittaa lavalle Suomen rakastetuimman ja rentuimman runoilijan sydämenvalitut hersyvällä otteella. Sanaista arkkuaan aukovat tietysti tunnetuimmat muusat L.Onerva ja Aino Kallas, mutta myös koko liuta vihittyjä vaimoja ja aikansa merkkinaisia aina satukuningatar Anni Swanista kulttuurimatami Maila Talvioon.

EINO LEINON EKSÄT – enemmän ja vähemmän muusina on helsinkiläisnäyttelijä Pinja Hahtolan käsikirjoittama hulvattoman hauska ja oivaltava monologinäytelmä. Seppo Honkosen ohjaama esitys marssittaa nimensä mukaisesti lavalle koko joukon Eino Leinon sydämenvalittuja ja upean äänimaailman monologille on suunnitellut Marko Pakarinen. Eino Leinon eksät sai huikean vastaanoton Kajaanin Runoviikoilla kesällä 2018 ja on nyt syksyllä nähtävissä myös Helsingissä.
Kansallisrunoilijan asemaan noussut ja Suomen kenties rakastetuin runoilija oli riimittelyjensä lisäksi tunnettu boheemista ja kosteasta elämäntyylistään sekä lukuisista ihastuksenkohteistaan. Näistä L.Onerva ja Aino Kallas ovat eittämättä tunnetuimmat muusat, mutta esitykseen mukaan mahtuu myös koko liuta vihittyjä vaimoja sekä monia tuttuja nimiä, kuten koko kansan satukuningatar Anni Swan. Oman mausteensa soppaan heittävät niin #MeToo:n voimaannuttama Antiikin muusa kuin natsi-Saksaa ihannoiva kulttuurimatami Maila Talvio. Sanoja ei säästellä, kun nämä Einon eksät pääsevät purkamaan tuntojaan Anonyymien Apollon muusien terapiaistunnossa ja kyytiä saavat niin juopottelevat taiteilijamiehet kuin kulisseja kannattelevat vaimotkin.
Kuinka monen naisen karvamuhvissa Eino on käsiään lämmitellyt? Miten Nallen ja Mopen romanttinen Italian matka muuttui Danten Helvetiksi? Ja miten onnistuu julkinen anteeksipyyntö psykodraamaistunnossa henkiin herätetyltä Leinolta?
"Pinja Hahtola painaa täysillä hahmosta toiseen. Upean koskettava monologiesitys, josta huumoria ei todellakaan puuttunut. Nautin täysin siemauksin joka hetkestä. Meidän katsojajoukkomme äänesti tämän vuoden teatteriesitykseksi! Yksimielisesti!" (katsojapalaute kesältä 2018)
Käsikirjoitus: Pinja Hahtola
Ohjaus: Seppo Honkonen
Äänimaailma: Marko Pakarinen
Näyttämöllä: Pinja Hahtola
Visuaalinen ilme ja sovitus:Työryhmä
Päähineet: Heidi Tsokkinen/Hatlantis Oy

Yhteyshenkilö

Pinja Hahtola
0503211060

Tapahtumanjärjestäjä

Eino Leinon eksät

Eino Leinon eksät - enemmän ja vähemmän muusina on teatteriesitys, joka marssittaa lavalle Suomen rakastetuimman ja rentuimman runoilijan sydämenvalitut. hersyvällä otteella. Sanaista arkkuaan aukovat tietysti tunnetuimmat muusat L.Onerva ja Aino Kallas, mutta myös koko liuta vihittyjä vaimoja ja aikansa merkkinaisia aina satukuningatar Anni Swanista kulttuurimatami Maila Talvioon.

Aika ja paikka

Teatteri Avoimet Ovet
Erottajankatu 5, Helsinki

Varaustiedustelu

    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Ilmiö
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
18€
Kesto
70min