Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Alakoulukino: Puluboin ja Ponin leffa

1-2 -luokkalaisille
Pe 15.2.2019 09:15
Puluboi ja Poni
Kuvaaja: Timo Heinänen
Seitsemänvuotias Poni, oikealta nimeltään Mai, ei halua mennä kouluun. Hän haluaa olla poni: pukeutua tekoturpaan ja laukata Kallion katuja kengät kopisten, villinä ja vapaana. Koulun alku kuitenkin lähestyy, ja aikuisten mielestä tällaisten leikkien on loputtava. Koulussa pitää olla kunnolla. Aina pitää olla kunnolla. Kesän aikana Ponin elämään astuu mielikuvituskaveri Puluboi, omalaatuinen lintumainen poika, joka rakastaa mainoksia ja pullaa ja vihaa r-kirjainta. Puluboilla on ratkaisu kaikkiin ongelmiin – vaikeatkaan asiat eivät ole liian vaikeita, kun antaa mielikuvituksen lentää!

Elokuvan ohjaa Mari Rantasila, ja se perustuu Veera Salmen huippusuosittuun Puluboi ja Poni -kirjasarjaan, jonka anarkistinen huumori on valloittanut niin lasten kuin aikuistenkin sydämet.

Elokuvan ydinsanomana on, että leikki ja mielikuvitus ovat tärkeitä kaiken ikäisille. Hulluttelemalla elämä tuntuu hauskemmalta. Jokaisella pitää olla oikeus olla oma itsensä, ja kannustavat aikuiset ovat lapselle ensiarvoisen tärkeitä.

Elokuvaan on Koulukino -oppimateriaali.

Vapaa pääsy, pakolliset ilmoittautumiset nettisivuilla: stoa.fi/taidekasvatus ma 14.1. klo 10 alkaen. HUOM! Otathan huomioon muutkin ryhmät. Max. kaksi ilmoittautumista kauden aikana/ryhmä (Stoa ja Vuotalo).

Yhteyshenkilö

Hanna Westerholm

Tapahtumanjärjestäjä

Stoa

Stoa on moniääninen, kansainvälinen ja kiinnostava kulttuurikeskus Helsingin Itäkeskuksessa, metroradan varrella. Stoan ohjelmatoiminnasta vastaa Helsingin kaupunki / Kulttuuri ja vapaa-aika / Yleiset kulttuuripalvelut.

Aika ja paikka

Stoa, Teatterisali
Turunlinnantie 1, Itäkeskus
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Ilmiö
Kieli
Tapahtumatyyppi
Kesto
72min