Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Ideaalin perilliset / Ideálaid árbbolaččat

Talven näyttely käsittelee ihmiskehoa ja normeja
Ke 5.12.2018 – Su 24.2.2019
Marja Helander
Taiteilija: Marja Helander
Ideaalin perilliset pureutuu median, nyky-yhteiskunnan sekä oman henkisen perinnön ylläpitämiin ja välittämiin arvoihin ja normeihin.

Marja Helander, Harri Pälviranta ja Kari Soinio ovat kolme pitkän linjan valokuvataiteen tekijää. Kukin kolmesta taiteilijasta on uransa aikana asettunut omiin teoksiinsa, toimien itse taiteensa materiaalina.

Oma ruumis kuvauskohteena taiteilijat ovat käsitelleet niin yhteiskunnallisia kuin varsin yksityisiä teemoja. Ikä ja vuodet ovat tuoneet kriittisesti ajattelevien taiteilijoiden teoksiin myös armollisuutta sekä ”elämän lempeää esittämistä”.

Taiteilijat tarkastelevat omista lähtökohdistaan meitä ohjailevia ihanteita sekä kohtaavat myös sanattomien sääntöjen purkamiseen liittyvät haasteet: Voimmeko tehdä mitään meitä määrittäville voimille? Entä mille asioille jäämme omassa ympäristössämme täysin sokeiksi?

Näyttely on syntynyt taiteilijoiden kollektiivisen työskentelyprosessin tuloksena ja näyttelyn teokset ovat pääosin ensimmäistä kertaa esillä.

Huom. näyttely sisältää alastomuutta. Opettajat voivat halutessaan tutustua näyttelyyn ilmaiseksi etukäteen.

TOISEUTTA JA NORMEJA KÄSITTELEVÄ TEEMAOPASTUS + KESKUSTELUTYÖPAJA

Näyttelyn aikana kouluilla on mahdollisuus tilata Kaikki on katseessa -teemaopastus, jossa tutkitaan yhdessä näyttelyitä tavoilla, jotka haastavat normatiivisia käsityksiä maailmasta ja yhteiskunnasta. Osallistavan opastuksen aikana harjoittelemme katsomaan ja kysymään muun muassa sukupuolta, toimijuutta sekä identiteettiä. Millä tavalla sinä katsot?
www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/tyopajat-koululaisille

Näyttelyt ovat avoinna
ti–su 11–18, ke 11–20
ma suljettu

Tapahtumanjärjestäjä

Suomen valokuvataiteen museo

Suomen valokuvataiteen museo on valtakunnallinen valokuvan erikoismuseo Kaapelitehtaalla Helsingissä, jonka näyttelyt esittelevät monipuolisesti valokuvan ja visuaalisen kulttuurin eri osa-alueita ja historiaa. Taidevalokuvan lisäksi näyttelysisällöissä painottuvat myös uutiskuva ja mainoskuva. Näyttelyihin liittyvät opastukset, työpajat, taiteilijatapaamiset ja luennot tutustuttavat kaikenikäisiä valokuvauksen nykypäivään ja historiaan.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ke 5.12.2018 11:00 - Su 24.2.2019 18:00Lataa kalenteriisi
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Näyttelyvierailu on maksuton kaikille alle 18-vuotiaille (ja yli 18-vuotiaille lukiota tai ammatillista perustutkintoa suorittaville) sekä heidän opettajilleen.