Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Matchbox Company: Prinssi Rei

Hurraa!-festivaali
Ti 19.3.2019 09:00 ja 11:00
Matchbox Company: Prinssi Rei
Kuvaaja: Saku Mäkelä

Iki-Velho on surmannut vedensiemenen ja vesi on kadonnut Prinssi Rein kotimaasta. Kaivot ovat ehtyneet, jokien pohjat halkeilevat ja kasvit tekevät kuolemaa. Kaukana pohjoisessa on loppumattoman veden lähde, jota vartioi ankara Vedenvartija. Lähteen voi löytää vain nuori ja uhrauksiin valmis ihminen.

Prinssi Rei lähtee matkaan ja saa huomata, että veden arvoitus on mutkikkaampi kuin voi kuvitellakaan. Esitys puhuttelee kaikkia ajankohtaisilla aiheilla ja taistelee ennakko-oletuksia vastaan. Jokaisella meistä on mahdollisuus vaikuttaa tulevaisuuteemme valinnoillamme, iästä tai koosta riippumatta.

Matchbox Company tuo ensimmäisten joukossa peking-oopperaa Suomeen ja yhdistää siihen teatteria, musiikkia ja akrobatiaa. Mukaansatempaavassa tarinassa seikkaillaan metsissä, vuoristomaisemissa ja lennetään sudenkorentolentokoneella ilmojen halki. Lopputulos on lumoava tulkinta Anna-Liisa Haakanan lastenkirjasta Prinssi Rei ja vedensiemenen salaisuus.

Esityksessä puhutaan 39 kieltä sekä suomea ja ruotsia. Kielistä tärkein on kuitenkin kehon kieli – esitys on fyysistä teatteria, joka ylittää kieli- ja kulttuurirajat. Ympäristön kunnioittaminen on läsnä tarinan lisäksi myös teoksen puvustuksessa ja lavastuksessa, joka perustuu ekoskenografiaan. Kaikki käytetyt materiaalit pyritään toteuttamaan kierrätysmateriaaleja käyttäen.

Ohjaaja: Elias Edström
Esiintyjät: Talvikki Eerola, Henni Kervinen, Ria Kivimäki, Saku Mäkelä /Neljä näyttelijää näyttelevät tarinan kaikki hahmot
Muusikot: Pekka Saarikorpi, perkussiot ja Senni Eskelinen, sähkökantele
Ääni-ja valosuunnittelu: Antero Kemppi
Pukusuunnittelu, pukujen toteutus sekä lavastus: Tinja Salmi
Matchbox Company on vuonna 2017 perustettu esittävän taiteen ryhmä, jonka esitykset yhdistävät erilaisia fyysisen teatterin tyylejä ja traditioita sekä kieliä.

Kesto 60 min, ei väliaikaa.
Ikäsuositus: yli 5-vuotiaille, koko perheen esitys. Kielirajaton.
Vapaa pääsy.
Paikkavaraukset www.malmitalo.fi alkaen 14.1.19. Muistathan perua paikkasi jos et pääse.

Yhteyshenkilö

Maria Mughal

Tapahtumanjärjestäjä

Malmitalo

Virkeä kulttuuritalo Koillis-Helsingissä.

Aika ja paikka

Malmitalo
Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki