Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Tulevaisuuslaboratorio

Tutkimusmatka vaihtoehtoisiin tulevaisuuksiin
Pe 1.3. – Ti 31.12.2019
Tulevaisuuslaboratorio
Kuvaaja: Hanna Westerholm
Maailma muuttuu nopeammin kuin koskaan. Tulevaisuutta ei voi ennustaa, mutta sitä voi tutkia. Mitä ovat megatrendit? Entä heikot signaalit? Voiko roboteilla olla tunteet? Mitä tekee onnellisuusoperaattori? Entä miltä maistuu 3D-printattu ruoka?

Tulevaisuuslaboratorio on taiteellinen ja kokemuksellinen tulevaisuuksien tutkimisen tila, joka avautuu lasten ja nuorten taide- ja kulttuurikeskus Annantalolle perjaintaina 1.3.2019.

Tulevaisuuslaboratoriossa eri ikäiset tulevaisuudentutkijat perheineen pääsevät venyttämään tulevaisuuskuvittelunsa ääriiviivoja ja matkaamaan mahdottomaltakin tuntuviin vaihtoehtoisiin tulevaisuuksiin.

Tulevaisuuslaboratorion näyttely- ja galleriatila on auki kaikelle yleisölle Annantalon aukioloaikoina. Lisäksi Tulevaisuuslaboratoriossa järjestetään tulevaisuudentutkimukseen perustuvia ohjattuja tulevaisuustyöpajoja kouluryhmille. Ryhmät voivat valita yhden kolmesta teemasta, johon he perehtyvät tarkemmin: 1) ihmisen ja teknologian suhde, 2) työn murros tai 3) kestävä tulevaisuus.

Tutkimusmatka vaihtoehtoisiin tulevaisuuksiin voi alkaa!

Yhteyshenkilö

Otto Tähkäpää
044 305 2174

Tapahtumanjärjestäjä

Tulevaisuuskoulu

Tulevaisuuskoulu on lapsille ja nuorille tarkoitettu taiteellinen ja toiminnallinen tutkimusmatka vaihtoehtoisiin tulevaisuuksiin. Tulevaisuuskoulussa tulevaisuudentutkimuksen ja ennakoinnin menetelmät yhdistyvät tarinalliseen ja tutkivaan oppimiseen. Tutkimusmatka tulevaisuuksiin voi alkaa!

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Pe 1.3.2019 - Ti 31.12.2019 Lataa kalenteriisi
Annantalo
Annankatu 30, 00101 Helsinki