Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Lammassaaressa

komedia käyttäytymissäännöistä
Ma 28.1. – Pe 22.11.2019
Lammassaaressa
Kuvaaja: Tomi Suovankoski
Alakoululaisille suunnattu kiertue-esitys käsittelee perheen kesälomaviikon kehyksessä sääntöjä. Miksi sääntöjä on? Tuomas Timosen kirjoittama ja ohjaama esitys tarkastelee aihetta sääntöjä rikkovan komedian keinoin.

Miksi sääntöjä on? Miten säännöt liittyvät sekä yksilön vapauteen, että toisten kunnioittamiseen? Entä mikä on kiellon ja halun välinen suhde? Esitys tarkastelee näitä kysymyksiä komedian keinoin; komedian, joka on kautta aikain ollut oiva tapa sekä tarkastella että tarvittaessa kritisoida yhteisön sääntöjä, lakia ja valtaa.

Esityksen perusmuoto on lukudraama. Kyse ei kuitenkaan ole perinteisestä lukudraamatapahtumasta, vaan lukemisesta itsestään ja lukemistapahtumasta sinänsä. Muotonsa puolesta esitys kysyy lukemisen merkitystä osana kulttuuriamme, ja siten esitys on tulevaisuuden ihmistä tarkasteleva ja rakentava, avarakatseinen ja utelias, futuristis-konservatiivinen kokonaisuus.

Esityksen käsikirjoittanut ja ohjannut Tuomas Timonen on helsinkiläinen ohjaaja, dramaturgi, runoilija ja rohkeasti esitystaidetta uudistava esitystaiteilija.

Esitykseen liittyy myös yleisötyötä, jossa tarjotaan välineitä tulkita nykyteatteria oppilaiden kanssa. Joka esityksen päätteeksi pidetään yleisökeskustelu ja kaikki esityksen tilanneet koulut saavat tehtävämateriaalit. Lisäksi on mahdollisuus myös työpajoihin. Kokonaisuutena esitys, työpaja ja tehtävät tarjoavat osallistavia virikkeitä opetukseen.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Tuomas Timonen | Lavastus ja pukusuunnittelu: Tomi Suovankoski | Äänisuunnittelu: Markus Heino | Graafinen materiaali, traileri ja valokuvat: Tomi Suovankoski | Esiintyjät: Pasi Lappalainen ja Päivi Rissanen | Työpaja- ja tehtäväsuunnittelu: Tanja Turpeinen | Tuotanto: TOTEM-teatteri /Tiina Piispa

Esityksen kesto on 45 min ja sen jälkeen pidetään noin 10 min mittainen loppukeskustelu.
Ensi-ilta 23.1.2019 Espoossa.
Esitys on kiertueella ja tilattavissa 22.11.2019 saakka.

Tilaksi käy liikuntasali tai vastaava, lattiatilaa tarvitaan noin 6x6m, loppuosa on katsomoa. Lisäksi tarvitaan voimavirtaa (16/32A). TOTEM-teatteri vastaa kaikesta esityksen vaatimasta tekniikasta.

Esityksen suosituskatsojamäärä on max. 200, suuremmista yleisöistä voimme neuvotella tilaajakohtaisesti.

Lammassaaressa on kiertue-esitys, jonka voi tilata kouluun, tapahtumaan tai festivaalille.

Tiedustelut ja varaukset: tuottaja@totemteatteri.com, p. 050-547 0047

Yhteyshenkilö

Tiina Piispa
050 5470047

Tapahtumanjärjestäjä

TOTEM-teatteri

Uutta taiteellista lastenteatteria.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ma 28.1.2019 - Pe 22.11.2019 Lataa kalenteriisi
Kiertue-esitys, joka tilataan kouluun.
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Esityksen hinta on 600 € yksi näytös tai 1100 € kaksi peräkkäistä näytöstä. Yhteen näytökseen mahtuu enintään 200 katsojaa.
Kesto
55min