Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Julstigen på Hertonäs gård

Hur firade man julen i Finland på 1890 - talet?
La 8.12.2018 12:00
Julstigen på Hertonäs gård
Työ: Arkitektbyrå Fogel - Michael Ab
Helsingfors mest stämningsfulla julevenemang ordnas i år lördagen 8 december kl 12 – 16 på Hertonäs gård. Det är samma dag som Sibeliusdagen, den finländska musikens dag och vi vill i år fira Sibelius och musiken tillsammans med er.

Välkommen till 1890 - talet! Stig in i herrgården och på Knusbacka bondgård och ta del av deras julförberedelser. På området rör det sig historiska karaktärer som du kan stanna och tala med. Du får också pröva på gamla sång- och ringlekar och njuta av musikuppträdanden och pop up - program. På området finns en julmarknad med glögg- och kaffeservering samt rustika jul- och hantverksprodukter till salu. För barn ordnas det pyssel och tomteskola. Välkommen med och se vart din stig leder!

Praktisk information:
https://dotdot.fi/tidsresor/julstig_pa_hertonas_gard/

Yhteyshenkilö

DOTs producent

Tapahtumanjärjestäjä

DOT

Föreningen för Drama Och Teater, DOT r.f., är ett dramapedagogiskt kompetenscenter som sedan år 2006 erbjudit bl.a. undervisning i drama och teater, museipedagogiska tidsresor och Theatre In Education-program (TIE/TIU) för alla åldrar.  DOT r.f. består av dramapedagoger, skådespelare och andra yrkesverksamma inom teater och pedagogik. Vi utvecklar nya metoder och samarbetsprojekt där tillämpad drama, pedagogik och samhällsutveckling möts.  DOT r.f. arrangerar dramaundervisning för barn och unga, som en del av skolundervisningen och som fritidsverksamhet. Därtill ordnas fortbildning i drama för bl.a. lärare och andra vuxna.  I samarbete med teatrar och museer planerar och genomför vi publikarbete och tidsresor. Företag erbjuder vi t.ex. verkstäder och kurser, ofta med fokus på arbetsplatstrivsel. För seniorer erbjuds olika former av föreställningar och verkstäder. ***** Föreningen för Drama Och Teater, DOT ry, on draamapedagogeista, näyttelijöistä, opettajista, ohjaajista ym. teatterin ja koulutuksen parissa työskentelevistä henkilöistä koostuva yhdistys, joka järjestää esityksiä, jatkokoulutusta ja räätälöityjä ohjelmia kouluille, teattereille ja muille organisaatioille.

Aika ja paikka

Hertonäs gård
Borgbyggarvägen 12
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi