Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Mysteerio Buffo

esitys + työpaja + oppimateriaali
Ti 30.4. – To 23.5.2019
Teatteri Jurkka, Mysteerio Buffo
Kuvaaja: Rauno Träskelin
Aina ajankohtainen Mysteerio Buffo pilkkaa kansan yläpuolelle asettuneita päättäjiä. Narri näyttää meille ihmisen pienuuden ja suuruuden. Keskiaikainen stand-up valloittaa!

Italialaisen Nobel-kirjailijan Dario Fon neljästä tarinasta koottu esitys Mysteerio Buffo on kiertänyt Suomen näyttämöitä jo 36 vuotta. Fo sanoi aikanaan Saarelan olevan maailman paras tekstiensä tulkki… toki itsensä jälkeen.

Mysteerio Buffo on sarja riemukkaita monologinäytelmiä, jotka perustuvat keskiajan kiertäviin ilveilyihin. Nimi ’mysterio’ viittaa raamatulliseen aiheeseen ja ’buffo’ koomisuuteen. Fon käsikirjoittamista tarinoista esityksessä ovat mukana Kaanaan häät, Ilveilijän synty, Lasaruksen kuolleista herääminen ja Bonifacius VIII.

Aina ajankohtainen Mysteerio Buffo pilkkaa kansan yläpuolelle asettuneita päättäjiä. Narri näyttää meille ihmisen pienuuden ja suuruuden. Keskiaikainen stand-up valloittaa!

Käsikirjoitus: Dario Fo
Suomennos: Aira Buffa
Ohjaus: Pentti Kotkaniemi

Näyttämöllä: Erkki Saarela

Yhteyshenkilö

Katri Kekäläinen
0407063016

Tapahtumanjärjestäjä

Teatteri Jurkka

Suomen ainoa ammattihuoneteatteri, Teatteri Jurkka, on toiminut samassa huoneessa Helsingin Kruununhaassa vuodesta 1954. Jurkka on jotakin ainutlaatuista suurten laitosteattereiden hallitsemalla teatterikentällämme. Jurkan näyttämö on pieni, mutta laajenee tarvittaessa kuin maailmankaikkeus. Se on ollut milloin luoto ulkosaaristossa, milloin ylellinen olohuone Westendissä; se on ollut niin moderni toimisto kuin Peer Gyntin, Faustin tai Hamletin maailma. Hiki kihoaa pintaan niin näyttämöllä kuin katsomossa, teatterin magiaa voi hengittää, se voi tuntea ihollaan, luissaan ja ytimissään. Teatteri Jurkassa näyttelijä on aina lähikuvassa ja jokainen katsoja on aitiopaikalla.

Aika ja paikka

Teatteri Jurkka
Vironkatu 7, 00170 Helsinki

Varaustiedustelu

    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Oppilaat à 16 euroa, yksi opettaja ryhmän mukana maksuton. Ennakko- ja purkupajat maksuttomia.
Kesto
90min