Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Kadonnutta aikaa etsimässä, osa 3

esitys + työpaja + oppimateriaali
Pe 22.3. – Pe 10.5.2019
Teatteri Jurkka, Kadonnutta aikaa etsimässä
Kuvaaja: Marko Mäkinen
Kadonnutta aikaa etsimässä, osa 3 pohjaa Marcel Proustin klassikkoromaaniin ja kertoo ainakin näyttelijyydestä, klassikoista ja siitä, onko taide hyvää vain silloin, kun on juonut tarpeeksi kahvia, eikä ole ihan hirveä pissahätä.

Vuonna 1873 Pariisissa maailman paras näyttelijä Sarah Bernhardt näytteli Jean Racinen Faidran paremmin kuin kukaan ennen tai jälkeen.

Vuosina 1906-1922 Marcel Proust kirjoitti 4215 sivun verran mm. madeleine-leivoksista, seurapiireistä, rantalomista, puista, vaikutusvaltaisista naisista, pakkomielteistä, estetiikasta ja homoseksuaaleista, sekä erään aika paljonkin Sarah Bernhardtia muistuttavan näyttelijän taiteesta.

Vuonna 1953 eräs helsinkiläinen näyttelijä perusti omaa nimeään kantavan teatterin Vironkadulle.

Vuonna 1990 eräs juuri teatterikoulusta päässyt näyttelijä näytteli edellä mainitun teatterin tragediassa ingenue-roolin ja mietti, onko naisille mitään muita rooleja näyteltäväksi.

Vuonna 2016 eräs näyttelemiseen kyllästynyt näyttelijä luki Helsingissä yökaudet Proustia, koska sai jostain syystä kiinni siitä, mutta ei juuri muusta.

Vuonna 2019 saa ensi-iltansa esitys, joka kertoo ainakin näyttelijyydestä, klassikoista ja siitä, onko taide hyvää vain silloin, kun on juonut tarpeeksi kahvia, eikä ole ihan hirveä pissahätä.

Kadonnutta aikaa etsimässä 2017-2022 on kymmenen itsenäisen esityksen sarja, joka pohjautuu Marcel Proustin romaanin osiin. Jurkassa nähdään sarjan kolmas osa.

Alkuteos: Marcel Proust
Konsepti: Aleksi Holkko ja Hanna-Kaisa Tiainen
Pukusuunnittelu ja visuaalinen ilme: Timjami Varamäki

Näyttämöllä: Milka Ahlroth, Aleksi Holkko ja Hanna-Kaisa Tiainen

Yhteyshenkilö

Katri Kekäläinen
09 135 6166

Tapahtumanjärjestäjä

Teatteri Jurkka

Suomen ainoa ammattihuoneteatteri, Teatteri Jurkka, on toiminut samassa huoneessa Helsingin Kruununhaassa vuodesta 1954. Jurkka on jotakin ainutlaatuista suurten laitosteattereiden hallitsemalla teatterikentällämme. Jurkan näyttämö on pieni, mutta laajenee tarvittaessa kuin maailmankaikkeus. Se on ollut milloin luoto ulkosaaristossa, milloin ylellinen olohuone Westendissä; se on ollut niin moderni toimisto kuin Peer Gyntin, Faustin tai Hamletin maailma. Hiki kihoaa pintaan niin näyttämöllä kuin katsomossa, teatterin magiaa voi hengittää, se voi tuntea ihollaan, luissaan ja ytimissään. Teatteri Jurkassa näyttelijä on aina lähikuvassa ja jokainen katsoja on aitiopaikalla.

Aika ja paikka

Teatteri Jurkka
Vironkatu 7, 00170 Helsinki

Varaustiedustelu

    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Oppilaat à 16 euroa, yksi opettaja ryhmän mukana maksuton. Ennakko- ja purkupajat maksuttomia.