Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Koulujen elokuvaviikon elokuvatrikkihaaste

Ti 4.9. – Ke 31.10.2018
Kuva pojasta, joka pitelee klaffia kädessä. Taustalla Godzilla hyökkää kaupunkiin.
Taiteilija: Miro Turunen
Tänä syksynä kouluissa tehdään elokuvataikoja!

Syksyllä 2018 Koulujen elokuvaviikko haastaa kaikki Suomen 3.-9. luokkalaiset kuvaamaan omia elokuvatrikkejä!

Videokamera voi toimia taikasauvana ja kekseliäästi kuvattuna kaikki on mahdollista: voit kiivetä hämähäkkimiehenä seinää pitkin ylös, teleportata pulpetista toiseen tai muuttua koiraksi. Kilpailussa on kaksi sarjaa: Kouluajalla kuvattu trikki ja kouluajan ulkopuolella kuvattu trikki. Osallistua voi vaikka molempiin!

Keksi oma elokuvatrikkisi, kuvaa se ja osallistu kilpailuun! Oivaltavin kouluajalla kuvattu trikki palkitaan M&M Viihdepalvelu Oy:n tarjoamalla vuoden elokuvalisenssillä koko koululle ja suuri joukko elokuvatrikkien parhaimmistoa esitetään Oulun kansainvälisellä lasten- ja nuortenelokuvien festivaalilla. Kisa on käynnissä 3.9. - 31.10.2018.

Haasteen tarkemmat säännöt ja vinkkejä trikkien kuvaamiseen löytyy osoitteesta: www.elokuvaviikko.fi/haaste

Yhteyshenkilö

koordinaattori Minea Taivalaho

Tapahtumanjärjestäjä

Koulujen elokuvaviikko

Elokuvaviikko on valtakunnallinen 3. - 9. luokille suunnattu teemaviikko, jonka aikana oppilaat näkevät kotimaisen elokuvan klassikoita, tekevät elokuvia työpajoissa ja käyttävät videokameraa oppimisen välineenä toiminnallisilla teematunneilla. Tutkimusmatka elokuvaan tapahtuu pääasiassa omassa koululuokassa vuosittain lokakuun ensimmäisellä viikolla. Elokuvaviikon koordinaatiosta vastaa Oulun kaupungin Kulttuuritalo Valveen elokuvakoulu. Muita yhteistyökumppaneita ovat Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, Koulukino ry ja Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ti 4.9.2018 08:00 - Ke 31.10.2018 23:00Lataa kalenteriisi
Oma koululuokka