Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

KAIKKI ON KATSEESSA -teemaopastus ja työpaja

Queer/Crip opastus purkaa normeja
To 23.8.2018 – Su 24.2.2019
Harri Pälviranta
Taiteilija: Harri Pälviranta

Tilaa ryhmällesi teemaopastus + keskustelutyöpaja, jossa tutkimme yhdessä näyttelyitä tavoilla, jotka haastavat normatiivisia käsityksiä maailmasta ja yhteiskunnasta. Osallistavan opastuksen aikana harjoittelemme katsomaan ja kysymään muun muassa sukupuolta, toimijuutta sekä identiteettiä. Millä tavalla sinä katsot? Mistä omat näkökulmamme kumpuavat? Minkälaisia näkökulmia haluaisit oppia? Lopuksi kokoonnumme ryhmän kanssa keskustelemaan sekä tekemään pieniä pohdintatehtäviä.

Teemaopastuksen kokonaiskesto on 90 minuuttia. Opastus koostuu osallistavasta kierroksesta näyttelyssä (45min) sekä keskusteluosuudesta (45min).

Teemaopastuksen vetävät museon kuvataidepedagogit Aapo Raudaskoski ja Jemina Lindholm, jotka ovat erityisen kiinnostuneita pohtimaan queerfeminismiin ja kriittiseen vammaistutkimukseen liittyviä ilmiöitä.

Tapahtumanjärjestäjä

Suomen valokuvataiteen museo

Suomen valokuvataiteen museo on valtakunnallinen valokuvan erikoismuseo Kaapelitehtaalla Helsingissä, jonka näyttelyt esittelevät monipuolisesti valokuvan ja visuaalisen kulttuurin eri osa-alueita ja historiaa. Taidevalokuvan lisäksi näyttelysisällöissä painottuvat myös uutiskuva ja mainoskuva. Näyttelyihin liittyvät opastukset, työpajat, taiteilijatapaamiset ja luennot tutustuttavat kaikenikäisiä valokuvauksen nykypäivään ja historiaan.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi To 23.8.2018 11:00 - Su 24.2.2019 18:00Lataa kalenteriisi
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
kouluryhmät: 90 €, la–su 140 €, Hinnat sisältävät sisäänpääsyn, opastuksen näyttelyssä ja ohjatun keskustelutilaisuuden.
Kesto
90min