Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

9 hyvää syytä elää

La 6.10. – La 15.12.2018
Ella Mettänen
Kuvaaja: Mitro Härkönen
Uusi kotimainen kantanäytelmä syrjäytymisestä ja mielenterveysongelmista.

9 hyvää syytä elää on tarina nuoresta naisesta, joka on pudonnut yhteiskunnan kelkasta, mitä tulee opintoihin, työelämään ja ihmissuhteisiin. Sitä kutsutaan syrjäytymiseksi. Mutta ei kukaan oikeasti ole syrjässä. Jokainen on oman elämänsä keskipisteessä. Yhteiskunnan vaatimusten viidakossa, menestystä, superuria ja julkisuutta ihannoivassa ajassa, arvokkuutensa voi helposti hukata. 9 hyvää syytä elää kertoo tarinan kadotetun luottamuksen uudelleen löytämisestä. Se on pienten tilanteiden draama, jonka henkilöt ovat ulospäin vähäpätöistä väkeä, mutta sisältä suuria ihmisiä, kukin omalla tavallaan.

Kolmekymppisen Klaran elämässä monet tavalliset asiat ovat ylivoimaisia: On vaikeaa nielaista, on vaikeaa uskaltaa ovesta ulos, on vaikeaa puhua tuntemattomille, erityisen vaikeaa on sanoa ei. Suuri herkkyys ympäristölle on taakka, mutta myös mahdollisuus. Klara kuulee ja näkee sellaista, mikä monelta muulta menee ohi. Hän kykenee olemaan myötätuntoinen kaikenlaisia eläjiä kohtaan. Mielikuvituksen avulla hän loihtii maailmasta itselleen hiukan ystävällisemmän paikan kuin se ehkä onkaan.

Omaan ensimmäiseen kotiin muuttaessa Klara antautuu uudelle ympäristölleen. Se hetkittäin musertaa hänet, mutta lähiön rosoisesta maisemasta löytyykin kauneutta ja hyvinvointiyhteiskunnan rauniolta armoa.

Anna Krogerus on kirjoittanut näytelmän, jossa herkän ihmisen ääni pääsee kuuluviin suoritusyhteiskunnan puristuksista. Teos lausuu selkeän vastalauseensa yksilökeskeiselle arvomaailmalle, jossa kaikki on itsestä kiinni. Ihmisyyden pronomini ei ole minä vaan me.
Teoksen ohjaa Kaisa-Liisa Logren.

Rooleissa Santtu Karvonen, Juha Kukkonen, Ella Mettänen (vier.), Pihla Penttinen (vier.), Minna Suuronen ja Robin Svartström.

Yhteyshenkilö

Jonna Wikström
050 538 4177

Tapahtumanjärjestäjä

Ryhmäteatteri

Ryhmäteatteri on Suomen vanhin ns. vapaa teatteriryhmä, jolla on kaksi näyttämöä. Helsinginkadun näyttämö syys- ja kevätkaudella sekä Suomenlinnan kesäteatteri kesäisin. Kevyt organisaatio ja hyvät yhteydet maamme kiinnostavimpiin näytelmäkirjailijoihin mahdollistavat sen, että Ryhmäteatteri pysyy tiukasti ajassa kiinni. Uuden kotimaisen näytelmäkirjallisuuden edistäminen on sydäntämme lähellä. Ohjelmistoon kuuluvat vahvasti uudet kotimaiset kantaesitykset sekä dramatisoinnit. Ryhmäteatterissa työskentelee teatterialan ammattilaisia kaikista sukupolvista. Olemme yhdistysmuotoinen organisaatio, jonka tehtävänä ei ole tuottaa rahallista voittoa, vaan luoda ja edistää sellaisia arvoja, jotka rohkaisevat yksilöä ottamaan vastuuta itsestään ja maailmasta. Ryhmäteatteri haluaa omalta osaltaan edistää uskoa yksilön vaikuttamismahdollisuuksiin ja pienten tekojen merkityksellisyyteen. Me uskomme avoimesti, että toisenlainen maailma on mahdollinen.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi La 6.10.2018 19:00 - La 15.12.2018 19:00Lataa kalenteriisi
Ryhmäteatteri
Helsinginkatu 25, 00510 Helsinki
    

Tietoa

Ajassa nyt
Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Opiskelijaryhmäliput 16 euroa, opettaja ryhmän mukana veloituksetta.