Den Stora Elden

Roland Schimmelpfennig
Pe 2.2.2018 – Pe 1.2.2019
Den Stora Elden
Kuvaaja: Veronica Aspelin, työ: Den Stora Elden
14.9.2018 teatteri Viiruksen suurella näyttämöllä saa ensi-iltansa ja suomen kantaesityksensä saksalaisen teatterin kärkinimen Roland Schimmelpfennigin uunituore näytelmä Den Stora Elden (Das grosse Feuer).

Den Stora Elden on hienosyinen moderni taru kahdesta kylästä ja sen asukkaista. Kylät erottaa toisistaan pieni joki. Joen toisella puolella kasvaa viinirypäleitä ja toisella rannalla laiduntavat härät, lehmät, hevoset ja lampaat. Tulee kesä, joka tuo mukanaan kuumuutta, kuivuutta, myrskyä ja sateita. Mutta vain toinen kylistä kärsii tulvista, sairauksista ja kuolemasta. Samalla kun toisella puolella jokea haudataan kuolleita, rakentaa mylläri toisella rannalla myllystään turistinähtävyyttä. Valtaisa tulipalo tuhoaa lopulta epäonnisen kylän ja eloonjääneet nousevat veneeseen ylittääkseen jo mereksi kasvaneen joen.

Näytelmän ohjaa Viiruksen suurelle näyttämölle Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ruotsinkielisen näyttelijäntyön professori ja ruotsalaisen Institutet-teatteriryhmän entinen johtaja Anders Carlsson. Näyttämöllä ovat Viiruksen ensemblen näyttelijät Maria Ahlroth, Martin Bahne, Iida Kuningas, Oskar Pöysti ja Jessica Raita.

Esityksessä käytetään innovatiivista kameratekniikkaa ja Viiruksen teatteritila on jaettu valkokankaalla, joka erottaa yleisön näyttelijöistä. Kamera kutsuu katsojan seuraamaan läheltä näyttämölle rakennettua, yksityiskohdiltaan kiehtovaa pienoismaailmaa ja sen omaperäisiä asukkaita.

Den Stora Elden on osa valtakunnallista Taidetestaajat-projektia, joka Suomen Kulttuurirahaston ja Svenska Kulturfondenin tuella vie kolmen vuoden aikana kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset kokemaan ja arvioimaan taidetta.

Esitys on ruotsinkielinen ja tekstitetty suomeksi ja englanniksi THEA mobiilisovellukseen.

Yhteyshenkilö

Veronica Aspelin
0504440344

Tapahtumanjärjestäjä

Teater Viirus

Viirus skapar högaktuell scenkonst och prioriterar nyskrivna texter som inte tidigare satts upp i Finland. Viirus är en samhällsförankrad teater som lever i nuet.

Aika ja paikka

Viirus, Helsingfors
Medelhavsgatan 14, 00220 Helsingfors
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
15 €/elev, läraren går gratis med gruppen
Kesto
95min