Opastus

Opastus lapsille ja nuorille
Ke 1.8.2018 – Ti 31.12.2019
Opastuksella oppimassa
Kuvaaja: Ari Karttunen / EMMA
EMMAn näyttelyt ja niiden teemat tukevat koulujen opetussuunnitelmaa ja laaja-alaisen osaamisen tavoitteita. Taide sopii erinomaisesti oppiainerajat yhdistävään ja ylittävään ilmiöoppimiseen.

Opastuksella tutustut taiteen maailmaan toiminnallisesti ja tarinallisesti. Varaa opastus päiväkotiryhmälle, ala- ja yläkoululle, lukion luokalle tai toisen asteen oppilaitoksen opiskelijoille. Opastukset sopivat myös harrastusryhmille esim. partiolaisille.

Lasten ja nuorten opastukset tukevat koulujen opetussuunnitelmaa ja laaja-alaisen osaamisen tavoitteita. Taide sopii erinomaisesti varhaiskasvatukseen ja oppiainerajat ylittävään ilmiöoppimiseen. Lasten ja nuorten opastus on yli 4-vuotiaille.

Päiväkotien ja alakoulujen opastuksilla ryhmä pääsee elämyksellisesti osallistumaan, tarinoiden ja ihmetellen. Opastuksilla käytetään mm. sadutusmenetelmää ja kuvalukuharjoituksia. Yläkoulujen, lukion ja muiden toisen asteen koulujen opastuksilla opitaan monilukutaitoa, itseilmaisua, tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Lisäksi opastuksilla tutustutaan taiteen tekniikoihin ja historiaan. Vierailulla tutustutaan myös museoon taiteen kotina ja museon toimintaan yleisemmin.

Kerro varauksen yhteydessä ryhmän kiinnostuksen kohteista ja tarpeista. Taide taipuu moneksi! Varaa opastus hyvissä ajoin etukäteen, kuitenkin viimeistään viikkoa aikaisemmin.

Yhteyshenkilö

043 827 0941

Tapahtumanjärjestäjä

EMMA-Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo on yksi Suomen keskeisimmistä taidemuseoista. Espoon Tapiolassa sijaitsevan EMMAn kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin. Arkkitehtonisesti vaikuttavassa professori Aarno Ruusuvuoren suunnittelemassa WeeGee-talossa sijaitsevat EMMAn näyttelytilat ovat pinta-alaltaan Suomen suurimmat. Puhdaslinjainen moderni arkkitehtuuri tukee EMMAn, Saastamoisen säätiön ja Tapio Wirkkala Rut Bryk säätiön kokoelmien sekä vaihtuvien näyttelyiden kokemuksellista esittämistä.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ke 1.8.2018 11:00 - Ti 31.12.2019 00:00Lataa kalenteriisi
EMMA - Espoon modernin taiteen museo
Ahertajantie 5, 02100, Espoo
    

Tietoa

Kulttuurinala
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
https://emmamuseum.fi/vieraile/opastukset-taidepajat/
Kesto
60min