Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Dreams of Replay

- menestysteos palaa Helsinkiin
Ti 25. – Ke 26.9.2018
Dreams of Replayssa on viisi tanssijaa
Kuvaaja: Mirka Kleemola , työ: Dreams of Replay
Dreams of Replay on koonnut yhteen ennätysmäärän katsojia, saanut ylistävät arviot kaikkialla ja kerännyt tunnustusta kansainvälisesti. Teos on kiertänyt myös maailmalla, muun muassa Meksikossa, Saksassa ja Puolassa. Nyt Dreams of Replay palaa vuoden tauon jälkeen Helsinkiin. Esityksen lisäksi saatavilla on yleisötyöpaja.

Dreams of Replay -teoksessa Susanna Leinosen pysäyttävä liikkeellinen kerronta ja Kasperi Laineen säveltämä musiikki vievät katsojan ajatuksia herättävälle matkalle. Vahvempi tietoisuus toimintamme seurauksista ajaa katsomaan ajassa taaksepäin ja punnitsemaan tehtyjä valintoja.

Tässä teoksessa Leinonen on palannut aiempiin töihinsä. Hän on rakentanut uuden teoksen kuuntelemalla vanhoja materiaaleja, muistellen, analysoiden ja tutkien aiempien teostensa liikekieliä. Hän ei ole uudelleenkäyttänyt materiaaleja, vaan matka menneeseen on luonut oman ainutlaatuisen maailmansa.

Teoksessa kohtaavat minimalistinen skenografia ja omintakeiset hahmot. Katsojan on pakko katsoa tarkemmin ja tutkia, mitä todella näyttämöllä näkee.

Tasiteellisen työskentelyn taustalla ovat vaikuttaneet muun muassa huoli ilmastonmuutoksesta ja muista tulevaisuuden uhkakuvista. Teos on toteutettu kierrättäen ja läpi teoksen on mietitty, voidaanko taidetta ylipäätään kierrättää. Esim. osa puvustuksesta on toteutettu kierrätysmateriaaleista. Teos on muutoin tuotettu siten, että sen on mahdollisimman helppo ja kevyt kiertää globaalisti. Leinosen teoksissa on usein sivuttu ryhmädynamiikkaa ja yksilön ja joukon suhdetta - näitä teemoja voi käsitellä myös tämän teoksen kautta.

Koreografia Susanna Leinonen
Musiikki ja äänisuunnittelu Kasperi Laine
Valosuunnittelu Kalle Ropponen
Pukusuunnittelu Erika Turunen ja Susanna Leinonen
Tanssijat Tiia Huuskonen, Elina Häyrynen, Natasha Lommi, Elisa Tuovila ja Erika Vilander
Kesto 60 min
Ensi-ilta 6.9.2017 Aleksanterin Teatterissa
Tuotanto Susanna Leinonen Company
Teoksen toteutumista ovat tukeneet Valtion esittävien taiteiden toimikunta, Helsingin kaupunki, Jane ja Aatos Erkon säätiö, Jenny ja Antti Wihurin rahasto ja Tanssiteatteri Raatikko.

YLEISÖTYÖPAJASSA tutustutaan nykytanssiteoksen rakentumiseen ja pohditaan nykytanssiteoksen katsomista. Liikkeelliseen työpajaan tarvitaan vain avara tila (esimerkiksi liikuntasali), kevyt äänentoisto ja liikuntatunnille sopivat vaatteet. Työpaja voidaan toteuttaa ennen tai jälkeen esityksen (eri päivänä). Työpaja voidaan räätälöidä luokan tarpeiden mukaan. Työpajan kesto on 45 minuuttia.

TEOS on kielivapaa.

Yhteyshenkilö

Salla Mistola
+358 45 138 0336

Tapahtumanjärjestäjä

Susanna Leinonen Company

Susanna Leinonen Company on kansainvälisesti arvostettu helsinkiläinen nykytanssiryhmä.

Aika ja paikka

Kanneltalo
Klaneettitie 5
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Koululaiset ja opiskelijat 6€. Mikäli opettaja tuo koko luokkansa, opettaja ilmaiseksi. Saattajat ilmaiseksi. 25.9.2018 klo 14 esitys on erityisesti koululaisille suunnattu ja se toteutetaan vain, jos osallistujia tulee tarpeeksi. Yleisötyöpajasta sovitaan erikseen erillisen aikataulun mukaan.
Kesto
60min