Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Ateria

Ke 31.10. – La 15.12.2018
Ateria / KOM-teatteri
Kuvaaja: Marko Rantanen
KOM-teatterin syyskauden 2018 uutuusnäytelmänä nähdään Okko Leon kirjoittama ja Mika Leskisen ohjaama Ateria. Se on raivokkaan hauska kuvaus henkilöistä, jotka ovat tuomittuja pyörimään kaikennielevän hampurilaiskoneen rattaistossa.

Saammeko esitellä: Meke ja Koistinen. Tapahtumien keskipisteessä hampurilaisravintola, jossa Koistinen perehdyttää Mekeä duunipaikan tavoille ja siinä sivussa katsojan yhteiskuntamme eriarvoiseen puoleen. Sääli on silti viimeinen asia, jota nämä kielipuolet kielimiehet keneltäkään kaipaavat.

Ateria näyttää maailman, jossa fantasia työläisten onnelasta hautautui menneelle vuosituhannelle ja jossa myötätuntoa kannattaa osoittaa vain viemärirotalle, jos sillekään. Meken ja Koistisen rooleissa nähdään KOM-teatterin Juho Milonoff ja
Niko Saarela.

Ateria on raivokkaan hauska, mutta myös häiritsevä teos ajassa, jossa meidän kaikkien oletetaan puhaltavan talouskasvua lämmittävään yhteiseen hiileen ja unohtamaan niin sivistysarvot kuin syrjään sysätyt ihmisryhmätkin.

Ateria on toinen Okko Leon KOM-teatterille kirjoittama näytelmä. Leon Orkesteri – The Everlast sai ensi-iltansa KOM-
teatterissa lokakuussa 2013. Yleisön suosioon noussutta
komediaa esitettiin KOM-teatterissa yhteensä 68 kertaa. Leo on kirjoittanut lukuisia näytelmiä ja radiokuunnelmia, ja hänen teoksiaan on esitetty myös Suomen ulkopuolella. Leon näytelmiä on käännetty ruotsiksi, englanniksi, saksaksi ja tšekiksi. Leo käsittelee teoksissaan usein yhteiskunnan ja yksilön välistä suhdetta sekä identiteettiä.

Aterian kantaesitys on 31. lokakuuta 2018 klo 19 ja näytelmää esitetään KOM-teatterissa 15. joulukuuta saakka.

Tarjoamme yleisötyöpajoja opettajille, jotka varaavat ryhmälleen liput Ateria-esitykseen. Työpajoissa käsitellään esityksen teemoja ryhmän kanssa ja ne voidaan pitää koululla joko ennen tai jälkeen teatterivierailun. Ilmoittautumiset työpajoihin sähköpostitse: yleisotyo(at)kom-teatteri.fi. Lisäksi tarjoamme opettajille materiaalipaketin esityksen teemojen käsittelemiseen opiskelijoiden kanssa.

Yhteyshenkilö

Pauliina Saviranta
09 684 1841

Tapahtumanjärjestäjä

KOM-teatteri

KOM-TEATTERI ON SYNTYNYT PALOSTA VAIKUTTAA YHTEISKUNTAAN JA TEHDÄ KORKEATASOISTA, TAITEELLISESTI KUNNIANHIMOISTA SEKÄ MONIMUOTOISTA TEATTERIA.

    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
18 € opiskelijat, 16 € opiskelijaryhmät (väh. 20 hlöä), liput vain KOM-teatterin lipputoimistosta. Opettajan lippu opiskelijaryhmän kanssa on aina ilmainen.