Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

fin.land.

kuratoinut Photobooks from Finland
To 23.8. – Su 18.11.2018
Laura Konttinen
Taiteilija: Laura Konttinen: Echo Rocks
Suomenkielessä maisemalle on useita synonyymejä esimerkiksi näköala, näkymä ja näkökulma. Maiseman voi siis nähdä tarkoittavan näkemistä jostain tietystä kulmasta. Se näyttäytyy aina eri tavalla riippuen katsomisen suunnasta. Se ei ole koskaan objektiivinen vaan aina katsojasta riippuvainen. Se on kuin valokuva: vain subjektiivisesti totta. Kuten valokuvan myös maiseman voi nähdä valehtelun ja erityisesti vallan välineenä.

Maisema on jotain havaittavissa olevaa siitä minkä kanssa olemme vuorovaikutuksessa. Ilman liitteitä se on vain abstrakti käsite jollekin tai johonkin. Maiseman eteen voi laittaa sanoja ja siten muokata sen merkitystä. Se voi olla sielun tai mielen maisema. Se voi olla kulttuurinen tai poliittinen maisema. Se voi olla paikka tai aikaan sidoksissa oleva maisema. Se ei tarkoita mitään, mutta samaan aikaan se tarkoittaa kaikkea.

Taiteilijat: Sara Hornig, Simo Karisalo, Karl Ketamo, Laura Konttinen, Sebastian Reis, Kukka-Maria Rosenlund, Aura Saarikoski, Emma Sarpaniemi

Näyttelyn ja julkaisun kuratoivat Photobooks from Finland ryhmän jäsenet Tuomas Linna, Johannes Romppanen, Karoliina Paatos, Toni Vallasjoki ja Nita Vera

Näyttelyt ovat avoinna
ti–su 11–18, ke 11–20
ma suljettu

Tapahtumanjärjestäjä

Suomen valokuvataiteen museo

Suomen valokuvataiteen museo on valtakunnallinen valokuvan erikoismuseo Kaapelitehtaalla Helsingissä, jonka näyttelyt esittelevät monipuolisesti valokuvan ja visuaalisen kulttuurin eri osa-alueita ja historiaa. Taidevalokuvan lisäksi näyttelysisällöissä painottuvat myös uutiskuva ja mainoskuva. Näyttelyihin liittyvät opastukset, työpajat, taiteilijatapaamiset ja luennot tutustuttavat kaikenikäisiä valokuvauksen nykypäivään ja historiaan.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi To 23.8.2018 11:00 - Su 18.11.2018 18:00Lataa kalenteriisi
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Näyttelyvierailu on maksuton kaikille alle 18-vuotiaille (ja yli 18-vuotiaille lukiota tai ammatillista perustutkintoa suorittaville) sekä heidän opettajilleen.