Air de Paris

Pe 23.2. – Su 12.8.2018
Adrien Holy: Ravintolassa
Kuvaaja: © Kuva: HAM / Yehia Eweis, työ: Ravintolassa, 1939 , taiteilija: Adrien Holy
Näyttely on kuin kepeä tuulahdus Ranskan pääkaupungista. Elämyksellinen kokonaisuus esittelee ranskalaisten ja suomalaisten Pariisissa asuneiden ja työskennelleiden taiteilijoiden teoksia erityisesti 1900-vuosisadan alkuvuosikymmeniltä. Bäcksbacka perusti galleria Taidesalongin Helsinkiin vuonna 1915, ja saattoi näin seurata aitiopaikalta maailman sotien välistä taide-elämää. Pariisi ilmensi tuolloin juhlien täyttämää moderniutta. Bäcksbackasta tuli ranskalaisen taiteen puolestapuhuja, joka osti paljon teoksia, asetti niitä useaan otteeseen esille galleriaansa Helsingissä ja sai niitä myös suomalaisten museoiden kokoelmiin.

”Kun asuu Pohjoisessa niin kuin minä, sitä haluaa joitakin kauniita asioita sydäntään ilahduttamaan.”
Leonard Bäcksbacka

Leonard ja Katarina Bäcksbackan taidekokoelmalla oli ratkaiseva merkitys Helsingin kaupungin taidemuseon perustamiselle. 448 teosta lahjoitettiin kaupungille vuonna 1976 ja niistä tuli HAM Helsingin taidemuseon kokoelmien ydin.

Näyttelyn kuraattori on Suomessa asuva, alun perin pariisilainen taidehistorioitsija Laura Gutman. Näyttely jatkaa HAMin juuret -sarjaa.

Tervetuloa aistimaan ainutlaatuista Pariisin ilmapiiriä – ”Air de Paris”.

Tapahtumanjärjestäjä

HAM Helsingin taidemuseo

HAM pitää huolta helsinkiläisten omasta taidekokoelmasta, johon kuuluu yli 9000 teosta. Lähes puolet kokoelmasta on kaupunkilaisten ilona puistoissa, kaduilla, virastoissa, terveysasemilla, kouluissa ja kirjastoissa. Tennispalatsiin keskittyvissä näyttelyissään HAM tuo esille modernia taidetta ja nykytaidetta. Sisäänpääsy HAMiin on aina maksuton alle 18-vuotiaille. Myös opetusryhmän mukana tulevat opettajat ja avustajat pääsevät maksutta sisään. Tarjoamme näyttelyihin liittyen oppimateriaaleja. Päiväkodit ja koulut voivat varata näyttelyihin liittyvän opastuksen hintaan 25 € ja taidepajan hintaan 35 €.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Pe 23.2.2018 11:00 - Su 12.8.2018 19:00Lataa kalenteriisi
HAM
Eteläinen rautatiekatu 8, 00100 Helsinki www.hamhelsinki.fi