Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

TÄHKÄPÄÄ RAPUNZEL

Interaktiivinen kaksikielinen esitys ja työpaja
Ma 24.9. – Pe 30.11.2018
RAPUNZEL TÄHKÄPÄÄ
Esitys ja työpaja käsittelee yhdessä nuoren itsemääräämisoikeutta -aihe on ajankohtainen ja meidän draamapedagogit ovat valmiina!

Interaktiivinen esitys 6 - 9 luokkalaisille, jossa pohditaan yhdessä yleisön kanssa nuorten itsemääräämisoikeutta. Mihin pitää suostua? Mihin ei tarvitse suostua? Miksi Tähkäpääsadun sankaritar suostuu niin helposti muiden tahtoon? Äiti ja isä luovuttavat lapsen noidalle, noita laittaa tytön torniin ja prinssi hakee nuoren neidin tornista ja tämä kaikki on Tähkäpäälle ihan ok. Vai onko?

Yleisö saa kommentoida ikiaikaista satua ja lopuksi myös muuttaa sen kulkua. Esitys on kuin peli, jossa voi välillä olla aikaisä, jonka aikana katsotaan, mitä tulikaan tehtyä ja mitä jatkossa pitäisi tehdä. Esitys kannustaa kriitiseen luentaan, opettaa medialukutaitoa ja pohtii satujen (elokuvien, mediasisällön) piilo-opetuksia ja metaforia. Esitys on kaksikielinen, siinä puhutaan ruotsia ja suomea. Yleisön ei tarvitse hallita molempia kieliä.

Esityksen kesto on sopimuksen mukaan 60-75 min. Esitykseen voi liittää draamatyöpajan "etkot/jatkot", jossa syvennetään esityksen teemoja.

*Esityksen reunaehdot:
- Esityksen kesto tilaajan toiveiden mukaan 60-75min
- Max. 80 katsojaa / esitys
- Esitys tarvitsee salin, jossa yleisöön saa helposti kontaktin ja yleisön joukkoon pääsee kulkemaan.
- 6-9lkan oppilaille, mieluusti yksi ikäryhmä kerrallaan.
- Tarvitaan äänentoisto tai kannettava kaiutin / ghettoblaster minilugi-liitännällä.
- Valonheitimiä tai sähköä ja jatkojohtoa: Jos valonheittimiä ei ole käytössä, siitä on ilmoitettava hyvissä ajoin ryhmälle.
- Lava minimissään 4m syvä ja 6 leveä tila esitykselle.
- Rakennus 1h, purku 30 min.

Yhteyshenkilö

Meiju Merisaari
0453422442

Tapahtumanjärjestäjä

Tähkäpää Rapunsel

Tähkäpää Rapunsel on interaktiivinen, kaksikielinen esitys työpajalla "etkot/jatkot" joka käsittelee nuorten itsemääräämisoikeutta.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ma 24.9.2018 08:00 - Pe 30.11.2018 17:00Lataa kalenteriisi
Tilaa meidät teille!
Tilaa meidät teille!
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Hinta 1500€ / esitys Kahden esityksen hinta samassa paikassa ilman purkua 2500€ Kolme esitystä samassa paikassa ilman purkua 3000€ Työpajat ”Etkot” ja ”Jatkot” -Osana esitystä. Etkot -työpaja: Noin viikkoa ennen tai viimeistään samana päivänä esityksen kanssa, n. tunti välissä ennen esitystä. Jatkot -työpaja: Esityksen jälkeen tai n. viikon kuluessa esityksestä. Työpaja 20 hengelle 120€ / yksi pedagogi Työpaja 30 hengelle 240€ / kaksi pedagogia Yhdessä työapajassa ei voi olla yli 30 henkeä kerrallaan. Jos yleisössä on 80 henkeä, suosittelemme 4 työpajaa 20 hengelle.
Kesto
60min