Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Kirjoittajakursseja kaksikielisille nuorille

Ilmaiset kurssit alkaa syyskuussa 2018
Ti 18.9. – Ti 11.12.2018
Taiteilija: Katja Hurmerinta
Nuoren Voiman Liitto järjestää tulevan syyskauden aikana Kahden kielen kanssa -kirjoittajakurssin, joka kannustaa ja tuo yhteen useamman kielen ja kulttuurin piirissä kasvaneita nuoria kirjoittajia. Kurssi jakautuu kahteen ryhmään, joista toinen on suomenkielinen ja toisessa pääasiallisena kirjoitus- ja puhekielenä on englanti. Osallistuminen kurssille on ilmaista.

Kahden kielen kanssa -kurssilla harjoitellaan kirjoittamaan erilaisia tekstilajeja proosasta lyriikkaan ja asiatekstiin sekä etsitään omaa tapaa ja tyyliä kirjoittaa. Kurssien tarkoitus on kannustaa kirjoittamiseen ammattina, ja se luo itsetuntoa myös kahden kielen hyödyntämiseen omassa tulevassa ammatissa.

Kurssit ohjaa sanataideohjaaja, FM Jenni Hurmerinta, liiton pitkäaikainen 13-19-vuotiaiden nuorten ryhmä Saniaisen sanataideohjaaja, jolla on kattava kokemus monikielisten ja -kulttuuristen työpajojen ja kurssien ohjaamisesta muun muassa vastaanottokeskuksissa ja kouluissa.

Kurssit suunnataan useamman kielen ja kulttuurin piirissä kasvaneille lukioikäisille nuorille. Ryhmiin on tervetullut kuka tahansa aiemmasta kirjoituskokemuksesta riippumatta. Kursseille otetaan maksimissaan 12 osallistujaa kumpaankin ryhmään. Osallistujat päättävät itse kurssille ilmoittautuessaan, sopiiko heidän tarpeisiinsa ja kielitaitoihinsa paremmin suomenkielinen vai englanninkielinen kurssi. Osallistujan olisi hyvä osata vähintään suomen tai englannin kielen alkeet, mutta täydellistä kielitaitoa ei osallistumiseen vaadita. Kurssit ovat osallistujille ilmaisia.

Kurssin järjestelyissä on mukana kielillä kuin suomeksi kirjoittavien yhdistys Sivuvalo. Kurssien järjestämistä tulee Taiteen edistämiskeskus.

Ilmoittautuminen ja muut lisätiedot tarkemmin täällä: http://www.nuorenvoimanliitto.fi/sitenews/view/-/nid/505/ngid/1/

Yhteyshenkilö

Anna Ulvinen
044 207 4651

Tapahtumanjärjestäjä

Nuoren Voiman Liitto

Nuoren Voiman Liitto on kirjallisuusyhdistys, joka järjestää kirjoittajakoulutusta, tapahtumia ja julkaisee Nuori Voima -lehteä.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ti 18.9.2018 17:00 - Ti 11.12.2018 19:00Lataa kalenteriisi
Nuoren Voiman Liiton toimisto
Fredrikinkatu 23 D4, 00120 Helsinki
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Ilmiö
Kieli
Tapahtumatyyppi
Kesto
120min