Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Hans och Greta

Värikäs karkkipommi koko perheelle
To 10.1. – Ti 23.4.2019
Hans och Greta
Kuvaaja: Valtteri Kantanen

ESITYS TEKSTITETÄÄN SUOMEKSI

Hans och Greta on mielikuvituksellinen dramatisointi Grimmin veljesten klassisesta kertomuksesta. Kaikki perinteiset ainekset löytyvät: kaksi sisarusta, jotka jätetään kohtalokkaasti metsään, ja kuinka he nokkelalla tavalla löytävät tiensä takaisin kotiin. Unohtamatta tietenkään nälkäistä noita-akkaa piparkakkutalossaan!

Ohjaaja ja koreografia Jakob Höglund keittää satusoppaa palkitun brittiläisen näytelmäkirjalijan Lucy Kirkwoodin reseptillä. Näin ollen vanhaan tarinaan mahtuu myös jotain täysin odottamatonta. Kuuset tanssivat, noita-akan talossa on elävä liesi ja metsä on täynnä kaikenlaisia kuviteltavissa olevia eläimiä, mutta myös olentoja mielikuvituksen rajojen tuolta puolen.

Yhdessä lavastaja Sven Haraldssonin ja pukusuunnittelija Heidi Wikarin kanssa Höglund tarjoilee herkullisen karkkipommin koko perheelle. Trion leikkisä tyyli sopii täydellisesti tarinaan Hannusta ja Kertusta. Tarina käsittelee vahvoja teemoja kuten rakkaudettomuuden tunnetta ja hylätyksi tulemisen pelkoa, mutta tekee sen lämminsydämisesti ja ennen kaikkea humoristisella tavalla. Kolmikko on aikaisemmin ihastuttanut sekä kriitikkoja että katsojia näytelmillä Stormskärs Maja Åbo Svenska Teaterissa sekä Billy Elliot ja Viidakkokirja Vasa Stadsteaterissa.

Yhteyshenkilö

Ellen Ödahl Grönroos
0503208855

Tapahtumanjärjestäjä

Svenska Teatern

Finlands svenska nationalscen

Aika ja paikka

Svenska Teatern
Norra esplanaden 2, 00130 Helsingfors