Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Break the Fight-Breaking Borders!

Tanssiesitys
La 22.9.2018 17:00
Break the Fight - Breaking Borders!
Työ: Break the Fight - Breaking Borders!
Break the Fight - Breaking Borders! tanssiesitys vie rajojen ja rajattomuuden maailmaan. Temaattisesti esitys käsittelee meidän omia rajojamme suhteessa maailmaan, omaan kehoomme ja mieleemme. Missä menevät omat rajani? Missä menee kaverin rajat? Mistä rajat syntyvät? Mistä rajat kertovat?

Break the Fight - Breaking Borders! esityksen pohjalla on Günter Grassin tunnettu romaani Peltirumpu. Toisen maailmansodan aikaisen tarinan keskiössä on pieni 6 vuotias poika Oskar, joka kieltäytyy kasvamasta aikuiseksi. Oskarin äänenä toimii peltirumpu, jota hän paukuttaa tunnekuohuissaan. Breaking Borders! -esityksen teemoina ovat sotien kauhut, rajojen ylittäminen, oman identiteetin löytäminen kun ei oikein kuulu minnekään ja omien sekä muiden rajojen ymmärtäminen. Esityksessä tanssivat maailmallakin ansioitunut ja tunnettu b-girl Taija ’T-flow’ Hinkkanen ja monialainen sekä vahva tanssija Elena "Emko" Ruuskanen. Äänisuunnittelusta ja live beatboxauksesta vastaavat beatboxauksen pioneeri Jere "Isku" Pehkonen ja venäläinen kansainvälisesti palkittu beatboxaaja Yuri "Inkie" Obukhov. Valosuunnittelusta vastaa Eero Alava, videoiden ohjaus on Aino Sunin käsialaa, räppäyksestä vastaa rohkea ja omaääninen Mercedes Bentso ja koreografian sekä konseptin takana seisoo koreografi Arja Tiili.

Esityksen yhteyteen on mahdollista tilata koulukiusaamisen vastaisia breikki-, beatboxaus- ja DJ-työpajoja nuorille.

Yhteyshenkilö

Arja Tiili
050 375 6728

Tapahtumanjärjestäjä

Arja Tiili Dance Company

Arja Tiili Dance Company on koreografi, tanssitaiteilija Arja Tiilin johtama tanssiryhmä, joka tuottaa laadukkaita, omalaatuisia, rohkeita ja yhteiskunnallisesti kantaaottavia teoksia ja työpajoja. Teosten taiteellisen henkilökunnan Arja Tiili hakee aina produktiokohtaisesti. Työryhmissä näkyvät erilaiset etniset ja kulttuuriset taustat ja tyylilajit. Oleellista on törmäyttää ja sekoitella luovasti erilaisia osaamisia, taiteenlajeja ja tyylejä. Tärkeää on myös kansainvälisyys ja suomalaisen nykytanssin tunnetuksi tekeminen. www.arjatiili.fi Ajankohtaista juuri nyt: Break the Fight! - Kiertue- ja mallinnushanke 2017-18. www.breakthefight.com

Aika ja paikka

Kulttuurikeskus Korjaamo
Töölönkatu 51 B, 00250 Helsinki