Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Idiootti

esitys + työpaja + oppimateriaali
Ti 25.9. – Ke 14.11.2018
Teatteri Jurkka, Idiootti
Kuvaaja: Kuva Ilpo Koponen, käsittely Marko Mäkinen
Dostojevskin Idiootti kuuluu romaanina keskeisiin venäläisiin klassikoihin, ja näytelmänä sitä on esitetty Suomessakin monin versioin. Kaija Pakarisen tulkinta keskittyy teemoihin, jotka ovat hänelle tärkeitä: rakkauden olemus, vilpittömyys, viattomuus.

Dostojevskin Idiootti kuuluu romaanina keskeisiin venäläisiin klassikoihin, ja näytelmänä sitä on esitetty Suomessakin monin versioin.

Pitkän ja monipuolisen uran tehnyt näyttelijä Kaija Pakarinen teki tästä runsaudesta oman käsikirjoitusversionsa voidakseen tuoda esiin teemoja, jotka ovat hänelle tärkeitä: rakkauden olemus, vilpittömyys, viattomuus.

Esitys keskittyy kolmen päähenkilön: ruhtinas Myškinin, Rogozinin ja Nastasja Filippovnan väliseen valta-, riippuvuus- ja rakkaussuhteeseen. Tupsahtaessaan keskelle aristokraattien valtasommitelmia Myškin tulee viattomuudessaan kyseenalaistaneeksi hyödyn tavoitteluun perustuvan elämäntavan. Alkusyy esityksen tekemiseen onkin tuo Myškinin valo, joka säilyy esityksen synkistä käänteistä huolimatta. Kyseessä on vapauttava Idiootti.

”Yhden naisen Idiootti on intiimi näytelmä… Esityksen ilmapiiri lävistää katsojat.” HS

Ohjaus: Riku Saastamoinen

Näyttämöllä: Kaija Pakarinen, Teemu Kupiainen (musiikki)

Kesto 1 h 30 min (sis. väliaika)

Lippujen varauksen yhteydessä voit varata maksuttoman ennakko- tai purkutyöpajan. Työpaja kestää 45 minuuttia ja sen vetää Jurkan yleisötyötaiteilija ohjaaja-dramaturgi Tuomo Rämö. Lisäksi esityksestä laaditaan oppimateriaalipaketti opettajien käyttöön elokuun alkuun mennessä.

Näytökset syyskaudella 2018

ti 25.9. klo 19

ke 26.9. klo 19

to 27.9. klo 19

la 6.10. klo 15*

pe 12.10. klo 19

la 13.10. klo 15*

to 8.11. klo 19

pe 9.11. klo 19

ke 14.11. klo 19

Oppimateriaali

Yhteyshenkilö

Katri Kekäläinen
09 135 6166

Tapahtumanjärjestäjä

Teatteri Jurkka

Suomen ainoa ammattihuoneteatteri, Teatteri Jurkka, on toiminut samassa huoneessa Helsingin Kruununhaassa vuodesta 1954. Jurkka on jotakin ainutlaatuista suurten laitosteattereiden hallitsemalla teatterikentällämme. Jurkan näyttämö on pieni, mutta laajenee tarvittaessa kuin maailmankaikkeus. Se on ollut milloin luoto ulkosaaristossa, milloin ylellinen olohuone Westendissä; se on ollut niin moderni toimisto kuin Peer Gyntin, Faustin tai Hamletin maailma. Hiki kihoaa pintaan niin näyttämöllä kuin katsomossa, teatterin magiaa voi hengittää, se voi tuntea ihollaan, luissaan ja ytimissään. Teatteri Jurkassa näyttelijä on aina lähikuvassa ja jokainen katsoja on aitiopaikalla.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ti 25.9.2018 - Ke 14.11.2018 Lataa kalenteriisi
Teatteri Jurkka
Vironkatu 7, 00170 Helsinki

Varaustiedustelu

    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Laaja-alainen osaaminen
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Oppilaat à 16 euroa, ryhmän opettaja maksuton. Ennakko- ja purkupajat maksuttomia.
Kesto
90min