Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

UMO: Pekka ja Susi

Ti 20.11.2018 10:00
UMO lapsen silmin
Kuvaaja: - , työ: UMO lapsen silmin , taiteilija: -
Pekka ja Susi on rakastettu lasten musiikkisatuklassikko.

Pekka ja Susi (Петя и волк, Petja i volk) on rakastettu lasten musiikkisatuklassikko, joka kertoo tarinan pienestä pojasta ja tämän eläinystävistä, joita uhkaa lähistöllä liikkuva hirvittävä susi. Teoksesta on tullut kansainvälisesti hyvin suosittu sekä lasten että aikuisten keskuudessa.

Sergei Prokofjevin vuonna 1936 kirjoittama ja säveltämä teos on luotu kertojalle ja orkesterille. Musiikkisadussa on seitsemän hahmoa, joista jokaista edustaa oma soitin ja teema. Prokofjevin sävellyksestä tehtiin vuonna 1966 versio, jonka maineikas Oliver Nelson sovitti big bandilleen. UMO teki Suomen ensiesityksen Oliver Nelsonin Pekasta ja Sudesta vuosi sitten kapellimestari Mikko Hassisen johdolla ja nyt konserttisarja saa jatkoa.

Mainion musiikin rinnalla koululaiskonsertissa nähdään espanjalaisen taiteilijan Ayesha Lópezin Pekka ja Susi -aiheinen kuvitus, joka projisoidaan konserttisalin seinälle. Näin koululaisten on helppo seurata esitystä ja eri hahmojen musiikillisia teemoja.

Konsertin kesto noin 40 min.

Konsertti on tarkoitettu vain peruskoulun 1.–6.-luokkalaisille. Konsertti on ilmainen, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen Vuotalon nettisivujen kautta. Ennakkoilmoittautuminen avautuu ti 14.8. klo 12 www.vuotalo.fi

Pekka ja Susi
UMO Jazz Orchestra
Kapellimestari Mikko Hassinen
Sävellys Sergei Prokofjev
Sovitus Oliver Nelson

Katso lisää:
Pekan teema:


Disneyn tarina:

Yhteyshenkilö

Niina Eeva
0451477655

Tapahtumanjärjestäjä

UMO Jazz Orchestra

UMO on jazzin ja rytmimusiikin alalla ammattimaisesti toimiva orkesteri, jonka 16-henkinen kokoonpano tekee 80 konserttia vuodessa ympäri Suomen. Orkesterin ohjelmisto ulottuu aina jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin – yhdistäen yllätyksellisesti vanhaa ja uuttaa ennen kokemattomalla tavalla. Ohjelmaa tuotetaan laajasti aina lapsista seniori-ikäisten makuun. Yleisötyön osuus toiminnastamme on lähes puolet.

Aika ja paikka

Vuotalo
Mosaiikkitori 2, Helsinki
    

Tietoa

Kulttuurinala
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Konsertti on ilmainen, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen Vuotalon nettisivujen kautta. Ennakkoilmoittautuminen avautuu ti 14.8. klo 12 www.vuotalo.fi
Kesto
40min