Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Vantaa 1918

Mobiiliopas
Ma 1.1. – Ma 31.12.2018
Suojeluskunta
Kuvaaja: Vantaan kaupunginmuseo
Vantaa 1918 -mobiiliopas esittelee Suomen sisällissotaan ja sotaan johtaneisiin tapahtumiin liittyviä paikkoja Vantaalla. Tutustu oppaaseen https://tarinasoitin.fi/vantaa1918. Oppaan on laatinut arkeologi Riikka Väisänen.

Mobiiliopas esittelee Suomen sisällissotaan ja sotaan johtaneisiin vuoden 1917 tapahtumiin liittyviä kohteita Vantaalla. Suomen sisällissota käytiin tammikuun lopusta toukokuulle vuonna 1918. Sotaan ajauduttiin pian itsenäistymisen jälkeen, ja siinä olivat vastakkain Suomen senaatin valkoiset joukot ja Suomen kansanvaltuuskunnan johtamat punaiset joukot. Vuosisadan alussa suurin osa nykyistä Vantaan kaupunkia oli osa Helsingin maalaiskuntaa. Maalaiskunnan sen aikainen keskus kunnantaloineen oli Malmilla. Maalaiskunta oli muun Etelä-Suomen tavoin vahvaa punaisten aluetta ja sitä hallitsi sodan aikana punainen valtuusto. Pääkaupunkiseudulla sota loppui saksalaisten maihinnousuun Hangossa ja sitä seuranneeseen Helsingin valtaukseen. Sisällissota päättyi saksalaisten tukemien valkoisten voittoon.

Yhteyshenkilö

Tapahtumanjärjestäjä

Vantaan kaupunginmuseo

Vantaan kaupunginmuseon vaihtuvissa näyttelyissä esitellään alueen monipuolista historiaa. Museo sijaitsee loistavien kulkuyhteyksien varrella Tikkurilan asema-alueella, vanhalla rautatieasemalla.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ma 1.1.2018 - Ma 31.12.2018 Lataa kalenteriisi
Käytettävissä mobiilissa
    

Tietoa

Ajassa nyt
Ensisijainen kohderyhmä
Laaja-alainen osaaminen
Kieli
Tapahtumatyyppi